Microsoft Studios verandert naam naar Xbox Game Studios

Microsoft Studios verandert naam naar Xbox Game Studios

Microsoft verandert de naam van haar game-afdeling naar Xbox Game Studios. Dit maakt het bedrijf bekend in een aflevering van Inside Xbox.

In een aankondiging op de website van Microsoft Studios is te lezen dat de ontwikkelgroep vanaf nu Xbox Game Studios heet. Vice-president Matt Booty zegt op de website van Xbox dat de focus van de game-afdeling is uitgebreid tot buiten de console, en hiermee is ook het Xbox-merk gegroeid. "Vanaf vandaag is Xbox ons gaming-merk op alle apparaten, ongeacht hoe, waar of met wie je wilt spelen".

Het gaat hier enkel om een verandering van de naam. Xbox Game Studios bestaat nog steeds uit dezelfde dertien ontwikkelaars, waaronder 343 Industries, Mojang, Ninja Theory en Obsidian Entertainment.

Halo Infinite

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft besluit om de naam van de game-afdeling te veranderen. De oorspronkelijke naam, Microsoft Games, ontstond in het jaar 2000. Een jaar later werd deze naam gewijzigd in Microsoft Game Studios. Sinds 2011 heette de afdeling vervolgens Microsoft Studios.

Xbox Game Studios zegt dat 2019 een goed jaar wordt voor Xbox-spelers. Zo zullen Crackdown 3, Gears 5 en Ori and the Will of the Wisps op de dag van lancering gelijk al beschikbaar zijn voor leden van de Xbox Game Pass. Ook komen er grote updates aan voor onder andere Sea of Thieves, Forza Horizon 4 en Minecraft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou