Nieuws
Xbox Game Studios

Microsoft Studios verandert naam naar Xbox Game Studios

Merk Xbox uitgegroeid tot buiten de console

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Microsoft verandert de naam van haar game-afdeling naar Xbox Game Studios. Dit maakt het bedrijf bekend in een aflevering van Inside Xbox.

In een aankondiging op de website van Microsoft Studios is te lezen dat de ontwikkelgroep vanaf nu Xbox Game Studios heet. Vice-president Matt Booty zegt op de website van Xbox dat de focus van de game-afdeling is uitgebreid tot buiten de console, en hiermee is ook het Xbox-merk gegroeid. "Vanaf vandaag is Xbox ons gaming-merk op alle apparaten, ongeacht hoe, waar of met wie je wilt spelen".

Het gaat hier enkel om een verandering van de naam. Xbox Game Studios bestaat nog steeds uit dezelfde dertien ontwikkelaars, waaronder 343 Industries, Mojang, Ninja Theory en Obsidian Entertainment.

Halo Infinite

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft besluit om de naam van de game-afdeling te veranderen. De oorspronkelijke naam, Microsoft Games, ontstond in het jaar 2000. Een jaar later werd deze naam gewijzigd in Microsoft Game Studios. Sinds 2011 heette de afdeling vervolgens Microsoft Studios.

Xbox Game Studios zegt dat 2019 een goed jaar wordt voor Xbox-spelers. Zo zullen Crackdown 3, Gears 5 en Ori and the Will of the Wisps op de dag van lancering gelijk al beschikbaar zijn voor leden van de Xbox Game Pass. Ook komen er grote updates aan voor onder andere Sea of Thieves, Forza Horizon 4 en Minecraft.

Dit artikel delen:

Lees meer

World of Tanks 1.4-update brengt voertuigen met wielen Word een Noorse God in vr-game Asgard's Wrath
1

Reacties op: Microsoft Studios verandert naam naar Xbox Game Studios

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  denver

  • 6 februari 2019 23:57
  Logische vervolgstap na het nieuws van gisteren. Xbox heeft de naamsbekendheid van Microsoft niet meer nodig en ik denk dat andersom Microsoft enorme stappen heeft gemaakt met cloud computing, blockchain en met name Artificial Intelligence dat ze voor de duidelijkheid en consistentie b2b en b2c entertainment los willen koppelen.

  Waarschijnlijk gebeurt hetzelfde op het gebied van AI over een jaar of drie, vier.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.