Nieuws
Xbox Fitness

Microsoft stopt met Xbox Fitness-programma

Vanaf 1 juli 2017 niet meer toegankelijk

Geschreven door Alicia Tai op

Microsoft heeft aangekondigd te stoppen met Xbox Fitness, een fitnessprogramma voor Xbox One. Functionaliteit en toegang tot de applicatie wordt vanaf vandaag langzaam afgebouwd, waarna op 1 juli 2017 de app in zijn geheel niet meer te gebruiken is.

Microsofts Erica Bell schrijft op de blog van Microsoft Studios dat het programma veel updates vereiste en daarom de beslissing is genomen om het aanbod langzaam terug te schalen.

Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Xbox Fitness geen nieuwe content meer kopen. Daarnaast wordt de gratis toegang tot Xbox Fitness voor Xbox Gold-abonnementshouders vanaf 15 december verwijderd. Tot die tijd kunnen Gold-leden nog steeds gratis gebruik maken van de aangeboden gratis content.

Op 1 juli 2017 wordt Xbox Fitness definitief stopgezet en is zowel gratis als gekochte content niet meer toegankelijk voor gebruikers. De applicatie wordt dan ook van Xbox Marketplace verwijderd.

Via de applicatie werden diverse trainingsprogramma's aangeboden om gebruikers te helpen fit te worden en een gezondere levensstijl aan te nemen. Het ontwikkelteam zegt het nieuws jammer te vinden, maar is ook trots op de prestaties van het team sinds de lancering van de applicatie zo'n twee jaar en een half jaar geleden.

Bron: Microsoft Studios

Dit artikel delen:

Lees meer

Activision had bijna Rare gekocht, maar Microsoft bood meer geld Componist werkt mogelijk aan nieuwe Ninja Gaiden
2

Reacties op: Microsoft stopt met Xbox Fitness-programma

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheRussian

  • 28 juni 2016 19:26
  Dit is het eerste keer dat ik van zo'n programma hoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Humpdog

  • 29 juni 2016 00:14
  Dus je heb iets gekocht maar na 1-7-2017 kan je geen gebruik meer van maken. Krijg je dan ook je geld terug? Word je toch ff genaaid door MS.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.