'Microsoft stopt met Microsoft-punten' | Gamer.nl

'Microsoft stopt met Microsoft-punten' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Microsoft-punten worden als betaalmiddel gebruikt op Xbox Live Marketplace, Zune en Windows Phone 7. Content moet volgens Inside Mobile Apps vanaf eind 2012 gekocht worden met echt geld. Dit is ook al het geval in de Android Market en de PlayStation Store. 

Momenteel biedt Microsoft al de mogelijkheid om online Xbox Live-abonnementen en grotere games te kopen met echt geld. Dit gaat via Paypal of creditcard. Voor Xbox Live Arcade-games en downloadbare uitbreidingen moeten consumenten echter eerst punten aanschaffen.

De prepaidkaarten, een derde betalingsoptie waarmee in de winkel een vast aantal punten gekocht kan worden, blijven naar verwachting gewoon bestaan. Nu worden ze nog gebruikt om Microsoft-punten mee te kopen, in de toekomst wordt dit mogelijk omgezet naar een tegoed in euro's. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou