Iedereen die een Xbox 360 heeft en gebruik maakt van Xbox Live heeft vast gemerkt dat er wat problemen zijn met de online dienst van Microsoft. In de kerstvakantie begonnen de problemen en zelfs nu loopt het geheel bij een aantal mensen nog niet zoals het moet.

Tot voor kort heeft Major Nelson (Larry Hryb) altijd gezorgd voor nieuwe informatie rond de toestand van Xbox Live, maar in zijn meest recente podcast zegt hij dat dit niet meer mogelijk is. Sterker nog, het is geen van de Microsoft werknemers meer toegestaan informatie te geven over de status van Xbox Live. De reden hiervoor is dat een Amerikaanse advocaat heeft besloten een rechtszaak aan te spannen in naam van een Xbox live gebruiker. Waarschijnlijk kan alles wat Microsoft zegt tegen hun worden gebruikt, dus moeten ze zich stil houden.

De problemen lijken langzamerhand te worden opgelost. Over de exacte reden kunnen we echter nog steeds maar gissen. Er wordt gezegd dat de kerst heeft gezorgd voor een enorme drukte op Xbox Live, waardoor de capaciteit van het netwerk werd overbelast.

Met dank aan ImaginedBug voor het melden van dit nieuws.