Microsoft staat open voor het opkopen van meer gamebedrijven

Microsoft staat open voor het opkopen van meer gamebedrijven

Microsoft staat open voor het kopen van meer gamebedrijven naast het pas aangekochte ZeniMax Media.

Dat laat de CEO van het bedrijf, Satya Nadella, weten in een interview met Cnet. Hij meldt dat games een essentieel onderdeel zijn van de toekomst van Microsoft en dat hij niet van plan is om te stoppen met het opkopen van bedrijven waar dat logisch is.

"We kijken altijd naar plekken die soortgelijke doelen, bedrijfsmissies en cultuur hebben", zo meldt Nadella. "We zoeken altijd naar manieren om anorganisch te groeien." Nadella meldt daarbij dat ZeniMax en Microsoft al een langlopende werkrelatie hadden, wat de recente aankoop een logische maakte.

Deze week kondigde Microsoft aan ZeniMax Media voor 7,5 miljard dollar te hebben gekocht. Het gaat om het moederbedrijf van studio's als Bethesda Game Studios, Arkane en id Software. Franchises als Doom, The Elder Scrolls, Fallout en Wolfenstein zijn nu eigendom van Microsoft. Alle Bethesda-games komen voortaan op de dag van release op Xbox Game Pass te staan.

Xbox

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Moet je nagaan als ze Rockstar zouden kopen \O/

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver gtav online is juist perfect voor gamepass. Kijk naar wat ze met halo willen een 10 jaar plan dus dat zou met een rockstar game makkelijk kunnen. En minecraft heeft ook in game purchases en verdienen ze heel veel geld mee.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou