Microsoft: 'Epic moet toegang tot Apple-devtools behouden'

Microsoft: 'Epic moet toegang tot Apple-devtools behouden'

Microsoft heeft een officieel statement ingestuurd waarin het meldt dat Epic Games toegang tot de Apple-devtools moet behouden.

Xbox-baas Phil Spencer plaatste via Twitter een link naar een officieel statement van Microsoft, dat tijdens de rechtszaak tussen Apple en Epic gebruikt kan worden. In het statement, dat gemaakt is door Microsofts algemene manager van Gaming Developer Experiences, Kevin Gammill, legt men uit dat Epic vanwege diens Unreal Engine toegang moet behouden tot Apple-devtools. Die toegang dreigt Epic namelijk te verliezen door het geschil met Apple.

"Epic's Unreal Engine is een van de meest populaire third-party game engines die beschikbaar is voor ontwikkelaars, en het is de mening van Microsoft dat er voor makers weinig goede alternatieven zijn met zoveel opties en functionaliteiten verspreid over meerdere platforms, waaronder iOS. Door Epic toegang tot Apple's Software Development Kits en andere ontwikkeltools te ontzeggen, kan Epic de Unreal Engine niet op iOS en macOS ondersteunen. Dat is een substantieel nadeel voor gamemakers die op deze platforms games hebben gebouwd of bouwen."

Epic Games moedigde spelers via de App Store en Google Play Store aan via een omweg geld uit te geven aan de populaire battle royale-game Fortnite. Op deze manier zou Epic niets van de opbrengsten hoeven af te staan aan Apple en Google. Fortnite werd vervolgens van iOS gegooid, Epic klaagde Apple aan en Apple dreigt nu Epic Games alle dev tools voor Apple-computers te ontzeggen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En zou sony ook achter epic staan? Vraag me af of bill gates spijt heeft van ze keuze in 1997 toen ie 150 miljoen in apple stopte en nu niet eens xcloud op een iphone krijgt.

0
test

Ik zie de reactie niet meer van de persoon in kwestie (weggehaald door hemzelf?), maar hier meldde net iemand dat de eerdere kop misleidend was. Daar was ik het als schrijver van het nieuwtje helemaal mee eens, dus heb ik de kop en intro aangepast om zo duidelijker te zijn. Bedankt voor de feedback!

0

Aanbevolen voor jou