Microsoft sluit tienjarige deal met Nvidia, pc-games naar GeForce Now

Microsoft sluit tienjarige deal met Nvidia, pc-games naar GeForce Now

Als de overname van Activision Blizzard doorgaat, komen de pc-games van Microsoft de komende tien jaar naar GeForce Now.

Dat heeft Microsoft aangekondigd tijdens de persconferentie die het gaf bij de Europese Commissie. "We hebben een tienjarig akkoord met Nvidia waardoor GeForce Now-spelers Xbox PC-games en Activision Blizzard-titels, waaronder Call of Duty kunnen streamen, na de acquisitie", schrijft Phil Spencer op Twitter. "We zijn toegewijd om meer games naar meer mensen te brengen - hoe ze ook kiezen te spelen."

GeForce Now is een cloudgamingdienst waarmee spelers voor een vast bedrag per maand games die ze al bezitten kunnen streamen. De dienst is beschikbaar op pc, smartphones en verschillende televisies.

De deal met Nvidia is niet de enige tienjarige deal die Microsoft gisteren onthulde. Het bedrijf claimt een tienjarige deal met Nintendo te hebben gesloten waarmee afgesproken is dat Call of Duty bij een overname naar Nintendo-platforms komen.

Het bericht spreekt specifiek van Call of Duty-games op Nintendo-platforms op dezelfde dag als dat de spellen op Xbox uitkomen, met dezelfde features. "We willen andere gameplatforms gelijke toegang geven tot Call of Duty, zodat spelers meer keuze hebben en er meer concurrentie op de gamesmarkt is." Eerder deed Microsoft Sony een soortgelijk aanbod. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Had de switch ook geen hardware van Nvidia? Dan maakt het een goeie combo om bv COD te streamen van het Geforce Now platform

0
test

@-JK- ja Nintendo gebruikt de chips van nvidea, denk dat de opvolger van switch ook wel geforce now krijgt.

0

Aanbevolen voor jou