Microsoft sluit tienjarige deal met cloudgamingdienst Ubitus

Microsoft sluit tienjarige deal met cloudgamingdienst Ubitus

Microsoft heeft een tienjarige deal met cloudgamingservice Ubitus gesloten. Via die deal zullen Xbox pc-games en Activision Blizzard-spellen na de overname via Ubitus gestreamd kunnen worden.

Ubitus is een Japans bedrijf dat het mogelijk maakt om diverse games op de Nintendo Switch te streamen, zoals Control, Resident Evil Village, Kingdom Hearts en Guardians of the Galaxy. Het biedt in diverse landen echter ook de mogelijkheid om honderden verschillende games op pc te streamen. Volgens Microsofts Phil Spencer beslaat de deal "Xbox pc-games en Activision Blizzard-games na de overname".

Gisteren kondigde Microsoft een vergelijkbare deal aan met cloudgamingservice Boosteroid. Toen werd ook gemeld dat tien jaar lang "Xbox pc-games" naar Boosteroid komen, waarbij de nadruk werd gelegd op Activision Blizzard-games als Call of Duty.

De timing van beiden deals is niet willekeurig; de overname van Activision Blizzard door Microsoft wordt wereldwijd door waakhonden geanalyseerd om te checken of het bedrijf op deze wijze geen monopolypositie binnen de game-industrie vergaart. 

Microsoft geeft de laatste tijd aan Call of Duty - een van de belangrijkste franchises van Activision Blizzard - na de overname juist naar een zo'n brood mogelijk publiek te willen brengen. Eerder kondigde het bedrijf al aan dat games als Call of Duty ook tien jaar lang naar Nintendo-systemen en GeForce Now komen, mocht de overname doorgaan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Liquidshake contract met alle Xbox klanten dat men nog 10 jaar hun spelen mogen kopen? Maar ik vraag me inderdaad af wie volgt! Haha... Nou? Sony? =P

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou