Hoewel de online winkel vanaf dan niet meer beschikbaar is, blijft Games for Windows Live (GFWL) nog wel bestaan. Deze service wordt onder meer gebruikt door sommige PC-titels voor hun multiplayercomponent en het opslaan van savebestanden. Verder is reeds aangeschafte content nog gewoon te downloaden via de client van GFWL. Het is echter niet meer mogelijk om nieuwe aankopen te doen en titels die specifiek door Microsoft werden uitgegeven op GFWL, verdwijnen volledig. 

Games van derde partijen zijn mogelijk nog via andere distributiekanalen verkrijgbaar, zoals Steam. Microsoft zelf bracht eerder dit jaar al een remake van Age of Empires 2 uit via Steam, in plaats van op zijn eigen GFWL-platform. Een reden voor het stopzetten van de bijbehorende online winkel werd niet gegeven.

Onlangs is wel bekendgeworden dat de voormalige Steam-baas Jason Holtman bij Microsoft aan de slag is gegaan. Hij wil naar eigen zeggen van Windows "een geweldig gaming- en interactief entertainmentplatform maken". Microsoft heeft naast GFWL ook een aparte app store voor Windows (Phone) 8-games en -applicaties. Deze zou volgens geruchten ook in bepaalde mate ondersteund worden door Microsofts nieuwe console, de Xbox One. 

Met dank aan eduardkhil en TerrorFlame003 voor de tip.