Microsoft rolt vandaag cloudgamen uit voor pc en iOS 

Microsoft rolt vandaag cloudgamen uit voor pc en iOS 

Vanaf vandaag rolt Microsoft cloudgamen uit voor pc en iOS-apparaten. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend in een href="https://news.xbox.com/en-us/2021/04/19/xbox-cloud-gaming-windows-pc-and-apple-limited-beta/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

De 'beperkte bèta' is nog niet direct beschikbaar voor alle gebruikers, maar wordt uitgerold middels uitnodigingen voor Game Pass Ultimate-leden. 

Gebruikers kunnen daarmee via de webbrowser gebruikmaken van cloudgamen en ruim honderd games spelen. Momenteel worden alleen Edge, Chrome en Safari ondersteund. Spelen gaat via de website Xbox.com/play.

Met de browserfunctie op iOS omzeilt Microsoft het beleid van Apple, dat gamestreamingapplicaties niet toestaat in de App Store. Om te voldoen aan de richtlijnen zouden alle games op de dienst individueel geregistreerd moeten worden, wat de ervaring voor consumenten volgens Microsoft in de weg zou zitten.

Uitnodigingen om deel te nemen worden vanaf vandaag verstuurd naar Xbox Game Pass Ultimate-abonnees.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Klasse move. Opzouten met dat geneuzel van Apple. Die snijden zichzelf nu mooi in de vingers.

0

@kleinekoosjer yup. MS wilde ze gewoon betalen voor in de app store te mogen zijn, nu krijgt Apple niks.

0
test

Ik ben benieuwd of je hiervoor moest aanmelden. Ik zat ook in de beta voor xcloud op mobiel, wat toen voor de spellen die ik probeerde, erg goed werkte, maar heb me niet speicifiek voor deze beta aangemeld.

0

@NightyNite volgens mij hoef je je niet apart aan te melden voor deze beta, Microsoft heeft een aantal Ultimate gamepass members een invite gestuurd. Ik vermoed alleen Amerikanen op dit moment. Ik vind het ook wel een mooie zet, zetten ze Apple mooi te kijk. Als Microsoft slim is bouwen ze er een heel platform omheen waarin ook andere games gespeeld kunnen worden . Pakken ze een hoop inkomsten van de stores af. En verlaat het percentage naar 10% of en in eerste instantie misschien zelfs wel niks

0
test

@Ziminar zou een goeie zijn voor fortnite sinds hun ruzie met apple en android

0

Aanbevolen voor jou