"Het is slecht voor de industrie dat Sony dit is overkomen. Het is heel, heel slecht. Het is heel erg schadelijk", zegt Durkin. "We wensen zoiets niemand toe en je hebt ook gezien dat we behoorlijk stil zijn geweest over dit onderwerp, omdat we niet de schijn willen opwekken dat we voordeel willen halen uit de situatie van een ander. Dat zit niet in ons DNA."

Xbox Live

Durkin legt uit dat het heel belangrijk is voor Microsoft dat Xbox Live blijft werken, omdat het voor consumenten een belangrijke reden is om een Xbox 360 te kopen. Hij benadrukt dat het bedrijf er alles aan doet om de dienst beschikbaar te houden en de gegevens van zijn consumenten te beschermen.

De Xbox COO zegt echter ook dat hij geen garanties kan geven. "Net als in de samenleving, kun je niet alles beschermen. Er zijn mensen die problemen willen veroorzaken en je kunt je niet perfect beveiligen tegen elk mogelijk scenario, maar we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we zo veilig mogelijk zijn. [...] Het is een uitdaging voor de hele industrie, en het is iets waar we beter in moeten worden."