De Japanse gameontwikkelaars Enix en Square zijn twee erg belangrijke ontwikkelaars. Zo verkocht Enix in totaal 20,84 miljoen maal de game Dragon Quest, en Square zorgde voor 36,82 miljoen verkochte Final Fantasy games.

Beide bedrijven weten te melden dat ze benaderd zijn door Microsoft om games op de Xbox te gaan maken. Ook Microsoft bevestigd dat.

Microsoft wil beide bedrijven graag 'on-board' hebben om de goede verkoopcijfers, en dan vooral in Japan. Dragon Quest en Final Fantasy games vinden daar altijd gretig aftrek, in verhouding veel meer dan in de rest van de wereld.A deal with Enix and Square could give a major boost to Xbox sales in Japan, where the two companies produce some of the leading game software titles such as "Dragon Quest" and "Final Fantasy."

Microsoft, which is scheduled to roll out the game console in Japan on February 22 with a 34,800 yen ($263) price tag, is pinning its hopes on the Internet capabilities of its Xbox game machine and has been looking for partners to develop Internet games for the console.Enix heeft op het moment geen Xbox games in de planning staan, omdat het bedrijf vindt dat de doelgroep die de Xbox aan probeert te spreken, niet de doelgroep is die hun Dragon Quest graag speelt.

Ook Square heeft nog geen Xbox games in ontwikkeling (Kunnen we hier uit opmaken dat Final Fantasy XI voor de Xbox is geschrapt?) maar het bedrijf is iets opener tegenover de Xbox, en sluit niet uit in de toekomst nog wel games voor de Xbox te gaan maken.