Microsoft plant ondersteuning voor upscaletechniek AMD op Xbox Series X en S

Microsoft plant ondersteuning voor upscaletechniek AMD op Xbox Series X en S

Microsoft is van plan FidelityFX Super Resolution (FSR) van AMD te implementeren op Xbox Series X en S.

Dat zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen IGN. FidelityFX Super Resolution is een tegenhanger van Nvidia's DLSS-techniek en is een manier om de resolutie van games via verschillende algoritmes op te schalen. Dat kan ook hardwarecapaciteit besparen en daarom zorgen voor hogere framerates.

FSR is volgens AMD ook bedoeld om games voor verschillende generaties platformen ontwikkelen eenvoudiger te maken. Hoewel de techniek officieel op 22 juni beschikbaar wordt voor AMD- en Nvidia-videokaarten, is het ook al beschikbaar op development kits van Xbox Series X en S.

'Binnenkort' onthult Microsoft meer details.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Benieuwd wanner ps het naar de defkit gaat brengen, xbox heeft het al ongeveer een maandje geleden op de defkit. En of ze het al gebruiken voor games zoals halo.

0
test

@hulstpower Zullen ze nodig hebben gezien de afgelopen 'niet erg grafisch goed' ontvangen trailer van halo. Ik geloof hier geen spectaculair vooruitgang in te zien als het überhaupt merkbaar is. Meer opbeurende positieve techtalk, die nauwelijks merkbaar is. Maar goed je moet je product natuurlijk wel in een positief daglicht zetten om de zoveel tijd. Om de klant tevreden te houden en de verkoopcijfers te spekken.

0

@RoepieRoepie84 als fidelityfx ook maar een beetje in de buurt komt van dlss dan weet je dat dit iets is wat veel meer is dan alleen een gimmick om de klant tevreden te houden.

0
test

Maar waarom dan niet op de PS5?

0
test

@oropher is toch niet nodig het verschil zal zo minimaal zijn...

0
test

@RoepieRoepie84 verschil zal heel groot zijn juist kijk naar titels die dlss 2.0 ondersteunen zoals death stranding 4k ziet er zelfs upscale beter uit in de game dan native 4k en hogere fps veel hoger dan native resolution. Dus zal minimaal zijn is dus niet waar.

0

Aanbevolen voor jou