Microsoft overweegt Game Pass met advertenties

Microsoft overweegt Game Pass met advertenties

Microsoft denkt na over een goedkoper Game Pass-abonnement met advertenties.

Dat blijkt uit een enquête die op ResetEra is gedeeld. De enquête vraagt spelers of ze interesse zouden hebben in een goedkoper Game Pass-abonnement met bepaalde restricties. Een van de opties is een goedkoper abonnement met advertenties. Daarnaast kunnen spelers ook kiezen voor een goedkoper abonnement waarin ze zes maanden later toegang krijgen tot first party-games van Microsoft. Een dergelijke enquête wil niet zeggen dat deze opties er daadwerkelijk komen, maar Microsoft denkt dus in ieder geval na over meer goedkope opties.

Microsoft experimenteert al met een familieabonnement voor Game Pass. Daarmee kunnen maximaal vijf spelers voor een totaalprijs lid worden van Game Pass Ultimate. Ze zijn individueel minder geld kwijt dan wanneer ze allemaal los een abonnement zouden afsluiten. Het maakt niet uit of de mensen uit hetzelfde huishouden komen.

Normaliter kost Game Pass Ultimate 12,99 euro per maand voor één persoon, maar de Family-versie kost 21,99 euro per maand. Wanneer vijf mensen samen betalen zijn ze dus minder geld kwijt. Alleen één abonnee maakt het geld over naar Microsoft - anderen moeten het geld dus naar die persoon overmaken. Het is nog onduidelijk wanneer deze optie beschikbaar is in Europa.

Microsoft kondigde in januari aan dat Game Pass meer dan 25 miljoen abonnees heeft. Met de service krijgen abonnees voor een vast bedrag toegang tot meer dan honderd games om te spelen. Het aanbod wordt regelmatig vernieuwd. Alle games van Microsoft en diens studio's zelf komen vanaf dag één op de dienst te staan. Game Pass is beschikbaar op Xbox-consoles en pc - beide versies hebben gedeeltelijk dezelfde games, en gedeeltelijk andere titels.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Omdat Netflix met advertenties zo goed werkte...

0
test

@gusanito volgensmij is Netflix daar pas net mee aan het experimenteren. En Disney+ lijkt dat ook te gaan doen.

0
test

@SuperDre Nope, is afgeblazen en de adverteerders krijgen allemaal hun geld terug omdat Netflix bij lange na het beloofde bereik niet heeft gehaald. 3 dagen geleden in het nieuws geweest.

0
test

Betaald met advertenties gaat hem nooit worden. Zolang ze de huidige abonnementsvorm van Ultimate maar houden. Wanneer ze dingen als na 6 maanden pas exclusives gaan doen, of advertenties in ieder abonnement, dan kunnen ze mij de pot op en zijn ze een klant kwijt. Dan ga ik volledig over op pc. Ben dat geneuzel met abonnementen inmiddels sowieso al beu. Ook dat je alleen maar een licentie krijgt en niet een volledige game. Dat is op pc toch vaak nog wel zo mede dankzij GOG waarbij je volledige installers kunt downloaden en zo goed alle oude software kunt spelen zonder gedoe met backwards compatibility.

0
test

@Riyakuya uhm, je krijgt altijd alleen maar een licentie, net zoals bij Steam en GOG. En dat je bij GOG alles kunt downloaden is zeker een plus, maar je moet dan dat ook wel doen en dus weer behoorlijk investeren in opslag. Maar zelf ben ik sowieso PC gamer vanwege dat je in principe oude games nog steeds kunt spelen, een reden voor mij om bv nog steeds geen PS5 te kopen zolang die niet ook PS1/2/3 discs kan afspelen, PC emulators bewijst dat het kan, dus waarom dan ook niet doen? Als mn PS3 kapot gaat zit ik met 200 discs waar ik dan eigenlijk niets meer mee kan, ALS er niet gelukkig een PC emulator was die ook steeds masr beter wordt en soms zelfs spellen er beter uit laten zien dan op de originele hardware.

0
test

@SuperDre opslag is inderdaad een must maar dat is gelukkig niet meer zo heel duur tegenwoordig. En ik denk dat ze die emulatie niet doen ivm licenties van games. Die moeten dan verlengd of aangepast worden.

0

Aanbevolen voor jou