Microsoft overweegt energiebesparende grafische modi

Microsoft overweegt energiebesparende grafische modi

Microsoft vraagt spelers in een enquête of ze behoefte hebben aan verschillende grafische modi om Xbox- en pc-games energiezuiniger te maken.

Dat schrijft Windows Central. De enquête wordt verspreid via de Xbox Insider Hub op pc en console. Spelers wordt gevraagd of ze baat zouden hebben bij opties om in-game performance en resolutie aan te passen om minder energie te verbruiken op de Xbox en pc. 

Daarnaast vraagt Microsoft of de huidige energiecrisis het koopgedrag van spelers verandert en of deze nieuwe optie daar iets aan zou veranderen. Verder wordt gevraagd hoe spelers deze modi zouden willen noemen. Daarbij worden eco-saving en energy-saving als voorbeelden benoemd. Een dergelijke enquête betekent overigens nog niet automatisch dat de functie in de toekomst wordt toegevoegd.

Microsoft legt steeds meer de focus op het besparen van energie. Met een recente update voor Xbox Series X en S werd het energiebesparingsmenu aangepast, waardoor het duidelijker is hoeveel energie er bespaard kan worden met de Energy Saver-modus. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik speel het liefst in 320x240, zonder textures en op 15fps om mijn stikstof uitstoot te verminderen van mijn 4090 RTX kaart.

0

@ali3n8tor vergeet niet je monitor uit te zetten dat kleine beetje stroom kan je ook nog besparen xd

0
test

@ali3n8tor zo speel ik ook, vanuit me Jacuzzi

0
test

@ali3n8tor 15 is wel max hoor, anders ga je alleen maar meer gebruiken doordat het een flick show wordt en het langer allemaal duurt. :D

0
test

zolang mij deze beperkingen niet opgelegd worden allemaal prima. Ik houd t gewoon op t maximum iig

0

Aanbevolen voor jou