Shane Kim, general manager van Microsoft Game Studios, heeft zich tijdens de Viva Pinata presentatie in New York uitgelaten over de release van de PlayStation 3, de E3 2006 en de aankomende Halo 3.

Het bericht van Sony dat zij de PS3 wereldwijd in november zullen lanceren zal Microsoft niet doen afwijken van hun strategie. Microsoft heeft al geruime tijd een strategie uitgedacht en zij zullen daar niet van afwijken aangezien ze niet bang zijn voor de concurrentie.

Kim heeft niet de indruk dat zij tijdens de E3 in mei zullen moeten concurreren met Sony. Hij geeft aan dat zij met echte inhoud zullen komen en dat dat nog maar te bezien valt bij Sony. Uiteraard zal Microsoft een aantal interessante aankondigingen doen tijdens de E3. Volgens Shane Kim zouden deze wel eens grote gevolgen voor Sony kunnen hebben.

Over Halo 3 zei Kim dat deze niet voor 2007 uit zal komen. Hij liet echter wel weten dat de game nieuwe dingen uit het Halo universum zal tonen, maar welke dit zijn liet hij in het midden.