Shane Kim, hoofd van Microsoft Games Studios, heeft het in een interview met MTV gehad over Mass Effect en de kans dat deze franchise exclusief voor de Xbox 360 blijft. Ook praat hij over het Marvel MMO-project waar pas de stekker uit getrokken is.

"Soms is het gewoon niet meer logisch om de ontwikkeling van een spel voort te zetten." Shane Kim vertelt dat Microsoft voor de online Marvel game een maandelijks bedrag voor de gebruiker voor ogen had. Toen echter bleek dat maar één game daar echt mee weg kwam (jawel, World of Warcraft), leek het MS niet meer logisch Cryptic Studios door te laten gaan met de ontwikkeling.

Kim over Mass Effect: "We zijn erg blij met het succes van Mass Effect. De exclusiviteit is erg belangrijk voor ons, maar we moeten onze prioriteiten stellen. Wat is belangrijker: dat wij de games blijven publiceren of dat ze exclusief zijn voor onze console? Dat is iets om over na te denken." Pas geleden kocht Electronic Arts de ontwikkelaar van de nieuwe franchise, BioWare. "Met beide bedrijven hebben we een goede band."

Verder wilde Kim niet een officiële aankondiging over Gears of War 2 doen (het was te proberen), noemde hij Alan Wake "niet per se een game voor 2008" en zag hij Banjo-Kazooie 3 als dé hit voor de feestdagen van dit jaar.