Een paar dagen geleden brachten we jullie al het nieuws over Microsoft nieuwste en tevens behoorlijk mysterieuze project 'Origami'. Vele speculaties kwamen onmiddelijk om de hoek kijken en velen voorspelden direct een handheld-apparaat, wellicht vergelijkbaar met een Xbox 360. Welnu, onlangs is er meer informatie over dit Origami project (expres?) naar buiten gelekt. Wat blijkt nu? Men schijnt wel degelijk bezig te zijn met een handheld, al is deze niet specifiek gericht op de gamingmarkt.

De website DigitalKitchen had gisteravond de primeur door het promofilmpje van de MS Origami online te streamen. Waarschijnlijk werd dit niet door Microsoft goedgekeurd en is het filmpje daar in ieder geval niet meer te vinden. Wel kunnen we jullie vertellen dat de Origami mogelijk een Tablet-PC zal worden. Zoals het er nu voor staat zal de Origami Windows Media Centre bevatten, uiteraard beschikken over een harde schijf en heeft vrijwel elke opties die je tegenwoordig kunt verwachten van een PDA. De besturing is opmerkelijk, de Origami is voorzien van een keyboard en een stylus. Is dit dan wellicht Microsoft's eerste echte grote stap in de wereld van de touchscreen portable media centres danwel 'Lifestyle PC's'? Wie zal het zeggen.

Een voordeel heeft Microsoft in ieder geval, alles is compitabel met het huidige Windows XP platform (en uiteraard binnenkort Vista) en alles wat daarbij hoort. Voor ons gamers is het ook interessant om te weten dat er wellicht ook op gegamed kan worden. Het eerste screenshot hierboven wijst erop dat Halo speelbaar zou zijn op de Origami. De eerste geruchten over de prijs zijn al wel bekend; men verwacht een prijs zo rond de $500. Verdere specs zijn nog niet bekend, of het uberhaupt waar is weten we nog niet zeker, maar we houden jullie op de hoogte.