Microsoft optimistisch over toekomst van Halo | Gamer.nl

Microsoft optimistisch over toekomst van Halo | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Durkin laat weten zich "geweldig" te voelen bij de toekomst van Halo, ondanks de afwezigheid van ontwikkelaar Bungie, makers van de Halo-serie. "Het team dat we gebouwd hebben binnen 343 Industries - veel van hen hebben aan Halo gewerkt op een bepaald punt in hun carrière," aldus Durkin. "Ze hebben uitgebreid gewerkt aan vele map packs [in recente Halo-games]. Ze hebben geweldige ervaring opgedaan met het werken aan het tienjarige jubileum van Halo: Combat Evolved. [..] En veel mensen die schrijven aan de verhalen zijn degene die werken aan de nieuwe golf van Halo-innovaties. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik erg positief ben ingesteld over de investeringen die we plegen rondom deze franchise."

Halo-games

343 Industries werkt momenteel aan Halo: Combat Evolved Anniversary, een remake van het eerste deel in de serie dat op 15 novmeber verschijnt voor de Xbox 360. Deze remake bevat onder andere verbeterde graphics, een online multiplayer component en online coöp voor maximaal vier spelers. Daarnaast werkt de studio aan Halo 4, wat een direct vervolg is op Halo 3 uit 2007. Halo 4 komt in 2012 uit op de Xbox 360, maar specifieke datum is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou