Microsoft heeft op de Consumer Electronics Show die sinds gisteren aan de gang is het één en ander aangekondigd. Het belangrijkste is misschien wel dat eerdere geruchten over een nieuw Xbox 360-model met ingebouwde HD-DVD speler onjuist zijn. Ondanks Microsoft's statement blijft er onder veel mensen de gedachte dat er misschien toch wel een dergelijk model in ontwikkeling is in samenwerking met Toshiba.

Het grootste nieuws naast hierboven genoemde ontkenning is dat ABC en Disney Channel HD videocontent via Xbox Live Marketplace zullen aanbieden. Shows als Desperate Housewives, Lost, High School Musical en Grey's Anatomy zullen dus te downloaden zijn op Xbox Live. Een grote verassing, aangezien het moederbedrijf van de twee televisienetwerken, Walt Disney, alleen HD-kwaliteit op Blu-ray uitbrengt. Ook MGM, een studio waarvan Sony de eigenaar is, zal films op XBLM uitbrengen. Het gaat hier onder andere om Dances With Wolves, Rocky, The Terminator en Silence of the Lambs.

Naast een hoop gepraat over Windows en Gates' vertrek bij Microsoft wat niet echt van toepassing is op videogames in het algemeen, kwam Robbie Bach met overdreven enthousiasme het publiek vertellen over games. Naast het feit dat PC-gaming het grootste platform van allemaal blijft en Windows Vista een geweldig platform voor games is, waar hij overigens geen nummers bij liet zien, ging hij door over de Xbox 360. Nogmaals werd verteld dat 17,7 miljoen exemplaren van de consoles naar winkels zijn gebracht. Van januari tot november vorig jaar heeft de console 3,5 miljard dollar opgeleverd, 2 miljard meer dan de PlayStation 3 en 1 miljard meer dan de Nintendo Wii, als we Robbie mogen geloven. Xbox Live heeft blijkbaar meer dan tien miljoen leden, wat zes maanden vroeger dan verwacht is.

Verder rockten Bill Gates en Robbie Back samen met o.a. leden van Velvet Revolver (en Guns & Roses) de pan uit in een potje Guitar Hero III. Maar dat is allemaal niet zo belangrijk. Wat je dus moet weten, is dat we vooralsnog geen Xbox 360 met een ingebouwde HD-DVD moet wachten en dat (in de VS in ieder geval) steeds meer HD-content te downloaden valt op de Marketplace.