Softwaregigant Microsoft heeft gisteren laten weten dat ze in totaal 5.000 werknemers laten gaan. Ongeveer 1.400 werknemers krijgen de komende weken te horen dat ze niet meer welkom zijn, de overige 3.600 worden over een periode van achttien maanden ontslagen.

Waar de ontslagen vallen is nog niet bekend, maar volgens ZDNet zou de Entertainment & Devices-divisie (divisie met onder andere Zune, Windows Mobile en Xbox) het zwaarst worden getroffen. Microsoft weerlegt deze informatie door op Kotaku te zeggen dat: "dit een wereldwijde actie is, waardoor elke divisie wordt getroffen."

Tot nu toe lijkt de ACES Studio, de studio die verantwoordelijk is voor de Flight Simulator-reeks, de zwaarste klappen te krijgen. Volgens interne bronnen is namelijk de gehele Flight Simulator-divisie ontslagen. De Flight Simulator-reeks bestaat sinds 1982 en is één van de langst lopende franchises in de game-industrie. De studio werkte tevens aan de Train Simulator-reeks.

Overigens moeten we deze ontslagen niet te zwaar opnemen volgens Windows directeur Steve Ballmer: "In het komende fiscale jaar 2010 (begint op 1 juli) gaan we niet meer inkrimpen, maar zetten we wel een rem op het aannemen van personeel en het uitgeven van geld. Daarnaast gaan we zeker enkele duizenden nieuwe banen creëren."