Microsoft onthult releasedatum Xbox Series X en krabbelt weer terug

Microsoft onthult releasedatum Xbox Series X en krabbelt weer terug

Microsoft liet gisteren op zijn website weten dat de Xbox Series X dit jaar op Thanksgiving beschikbaar is, maar haalde dit vervolgens weer van zijn website af.

Op de Amerikaanse website van de Xbox Series X stond kort "verschijnt op Thanksgiving 2020" - dat op 26 november wordt gevierd in de Verenigde Staten. Kort daarna werd dit er afgehaald en vervangen met "Feestdagen 2020".

Microsoft's Larry Hryb laat weten dat het een incorrecte lanceringsdatum was. "We willen rond de feestdagen van 2020 lanceren." Dat sluit bovengenoemde releasedatum natuurlijk nog steeds niet uit. Of die datum correct was en gewoonweg nog niet naar buiten gebracht mocht worden, of zoals Microsoft aangeeft echt incorrect, is niet bekend.

Eerder deze week werden alle specificaties van de Xbox Series X onthuld: bekijk ze hier. Gisteren werden ook de specs van de PlayStation 5 uit de doeken gedaan. Beide consoles moeten voor zover bekend eind dit jaar beschikbaar komen.

Xbox Series X

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En de hype komt lekker op gang.. zal me niks verbazen als ze inderdaad rond Thanksgiving 2020 lanceren en hierdoor een voorsprong op de console van Sony creëren. Naast de technische cijfers van de console (gezien de TFLOPS), kunnen ze Sony op deze wijze te slim af zijn.

0

@MadNeo beide consoles zijn te verschillend om nu al te zeggen welke sneller is. Maar in sombere tijden pak je alles aan dat snap ik. Zal het van Xbox wel slim vinden als eerste uit te komen. Waar ik Xbox wel heel stil in vindt zijn de exclusives. Ze zetten heel groot in op BC en gamepass, maar de hardcore gamer heeft het meeste al lang gespeeld. Nieuwe generatie vraagt om nieuwe games. Ik zal waarschijnlijk de Xbox halen omdat bijv COD wat lekkerder draait en de ps5 om de exclusives. Mocht de Xbox ook de exclusives aan gaan bieden dan wint hij deze generatie. Laten we in ieder geval hopen op veel game plezier

0
test

@Roy36NL Micro komt met games net als toen met de 360. Ga er maar vanuit dat er een nieuwe forza , de nieuwe halo, hellbalde 2, en een game van mensen van naughty dogg en tomb raider director die micro naar een nieuwe studio heeft gehaald. En denk ook de zelda achtig game van rare.

0
test

@Roy36NL knappe jongen als je nu als kunt zeggen dat COD wat lekkerder zal draaien op de xbox dan op de PS5.. Zal best kunnen zijn dat dat uiteindelijk zo is, maar daar valt nu natuurlijk nog niets van te zeggen.

0
test

@MadNeo Ik denk dat Gamepass toch microsoft's grootste troef is..

0
test

Ik denk dat M$ zijn exclusives op de E3 wilde gaan onthullen. Nu dat niet doorgaat... Kwa snelheid denk ik dat het niet veel verschilt. De PS5 SSD is compressed 9GB/s en de Xbox 4.8GB/s Kwa CPU is de Xbox hoger geklokt met verder dezelfde specs Kwa GPU heeft Xbox meer CU's, maar deze zijn lager geklokt als de CU's in de PS5. Als het echt zo is dat zoals zowel Sony als M$ heeft gezegd dat de SSD gebruikt zal gaan worden om assets te laden tijdens het spelen (ipv alleen klaarzetten in geheugen tijdens laadschermen), dan zal de PS5 echt voordeel hebben van de snellere SSD en de Xbox voordeel van de snellere CPU en GPU. Hierdoor ontloopt het elkaar denk ik niet veel. Grootste voordeel van de Xbox is denk ik dat zij niet aan dynamische processor/gpu snelheden doen, zoals de PS5 en PC's maar altijd op dezelfde kloksnelheid draaien. Wat denk ik makkelijk developt.

0
test

@Xymie maar xbox heeft meer tf en de gpu van sony is gelocked en kan toch de snelheid halen wat ze zeiden.

0

@hulstpower Is het juist niet andersom? Die van de xbox zijn volgens mij gelockt

0

@Xymie Je gehele reactie wordt gereduceerd tot poep door gebruik van 'M$'. Zonde

0

@fonsrutte Ik kreeg zojuist een fax uit 1990. Zelfs toen was dit al achterhaald en kinderachtig inderdaad.

0

Aanbevolen voor jou