Xbox Scarlett krijgt backwards compatibility voor controllers

Xbox Scarlett krijgt backwards compatibility voor controllers

Phil Spencer, Microsoft's afdelingshoofd van Xbox, heeft nieuwe Project Scarlett-details onthuld in een gesprek met href="https://www.gamespot.com/articles/microsofts-focus-for-xbox-scarlett-is-on-frame-rat/1100-6468806/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Gamespot.</a>

Spencer heeft in dit gesprek bevestigd dat Microsoft doorgaat met het verkennen van backwards compatibility-mogelijkheden. "We willen ervoor zorgen dat alle content, van alle vier de generaties, straks speelbaar is op ons nieuwe platform", meldt Spencer. Microsoft is trouwens niet alleen van plan om spellen backwards compatible te maken, uit het gesprek met Gamespot blijkt dat Microsoft ook van plan is om controllers backwards compatible te maken. Het is echter nog niet duidelijk of nieuwe spellen met oudere controllers gespeeld kunnen worden. Oude controllers beschikken namelijk (meestal) niet over de vereiste technologieën van nieuwere spellen.

Spencer vertelt verder dat er twee grote focuspunten zijn voor nieuwe console: "Twee grote verbeterpunten zijn dat spellen extreem snel laden en dat spellen met een zo hoog mogelijke framerate gespeeld kunnen worden". Spencer zegt dat het ook belangrijk is dat films in 4K zijn af te spelen evenwel als het video-streamen in 4K.

Benieuwd wat de Xbox Scarlett allemaal voor ons in petto heeft? Lees dan hier alle geruchten van de nieuwe console van Microsoft.

De Xbox Scarlett (of Project Scarlett) arriveert in 2020.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat zou wel gunstig zijn, heb alleen nintendo met de Wii/Wii U dat zien doen tot nu toe. De huidige xbox controllers zijn ook gewoon bijna perfect, vooral de elite.

0

@PyroZnype Vergeet de N64 controller,s die op elk systeem sinds de N64 kan, niet (al dan niet met officiële adapter)..

0
test

Hoop dat ze dat bij playstation ook doen. Ik kon mij herinneren dat de dualshock 1 wel compatible was met de ps2. Ps2 naar ps3 kon ik begrijpen aangezien alles draadloos werd, maar jammer dat de ds3 niet op de ps4 kon, alleen eigenlijk vanwege dat aanraakgedeelte dat niemand gebruikt en een share knop. Neemt niet weg dat de ds4 veel beter in de hand ligt dan de ds3.

0
test

@KoningDriessen Heb zelf een Nacon Revolution 2 en die is wel compatible met een flink aantal PS3 games. Ik hoop dus dat die controller, desnoods via een software update, met de PS5 ook te gebruiken is.

0

Aanbevolen voor jou