Microsoft onthult draadloos stuurwiel voor Xbox 360 | Gamer.nl

Microsoft onthult draadloos stuurwiel voor Xbox 360 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het stuurwiel is volledig draadloos en komt zonder pedalen. Het lijkt erop dat het stuur gebruikmaakt van bewegingsgevoelige sensoren, hoewel dit niet bevestigd is. Wel is bevestigd dat het stuur voorzien is van haptische feedback in de vorm van rumble en alle standaardknoppen, waaronder triggers voor gas geven en remmen, en de standaard ABXY knoppen van een Xbox 360-controller. De LB- en RB-bumpers ontbreken echter.

Het stuur werkt direct met alle racegames voor de Xbox 360, hoewel er "gelimiteerde functies" zijn. Microsoft treedt niet in detail over wat die limitaties zijn. Het stuur verschijnt in oktober in de Verenigde Staten, vrijwel gelijktijdig met Forza 4. Het Wirele Speed Wheel gaat in de Verenigde Staten voor 59,99 dollar over de toonbank. Of, wanneer en tegen welke prijs het acce oire naar Europa komt, is nog niet bekend.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou