Gebruikers melden dat ze sinds de laatste dashboard-update niet meer met hun account kunnen inloggen. De meeste van deze mensen maken melding dat ze errornummer 801540B7 voorgeschoteld krijgen, anderen maken melding van error 80070571. Door de fout kunnen gebruikers niet online gaan met hun account.

"We hebben recentelijk een fout ontdekt die te maken heeft met Xbox Live-profielinformatie die resulteert in errorcode 801540B7 voor een kleine groep Xbox Live-leden", aldus een woordvoerder van Microsoft. "We verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit probleem veroorzaakt bij onze loyale Xbox Live-leden en werken eraan om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen."

Sommige gebruikers melden dat de klantenservice van Microsoft ze heeft aangeraden om hun account te verwijderen en opnieuw te downloaden. Dezelfde error voorkomt het downloaden van het account echter, waardoor deze gebruikers geen gebruik meer kunnen maken van hun savegames en de games die ze hebben gedownload.

Twitter-gebruiker Chris Petruzzi heeft het probleem inmiddels tien dagen. Hij zegt van anderen te hebben vernomen dat de klantenservice van Microsoft zegt dat er geen oplossing meer komt voor kerst. Microsoft heeft nog niet aangegeven wanneer er een fix wordt verwacht.