Microsoft ondersteunt Bitcoin-betalingen | Gamer.nl

Microsoft ondersteunt Bitcoin-betalingen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Mensen kunnen met Bitcoin geld toevoegen aan hun Microsoft-account. Daardoor kunnen gebruikers naast Xbox-games ook bijvoorbeeld films, muziek en apps op hun Xbox-consoles en Windows-apparaten kopen. Het is niet mogelijk om diensten als Office 365 met Bitcoins aan te schaffen. Ook kunnen gebruikers hun Bitcoins niet terugkrijgen als ze deze eenmaal omgezet hebben.

De mogelijkheid om Bitcoin om te zetten naar winkelkrediet is deze week onaangekondigd toegevoegd. Het is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten mogelijk om met Bitcoin tegoed te kopen voor Microsoft-accounts. Het is niet bekend of deze mogelijkheid ook naar Europa komt.

Bitcoin is een virtuele valuta die verzameld kan worden door mensen die computers op het betreffende netwerk aansluiten. Mensen kunnen samen op internet zoeken naar het elektronische geld, door via peer-to-peer technologie de gezamenlijke rekenkracht van hun computers te gebruiken.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou