Microsoft onderneemt actie tegen illegaal verkregen MS-punten | Gamer.nl

Microsoft onderneemt actie tegen illegaal verkregen MS-punten | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We zijn op de hoogte van de situatie en hebben stappen ondernomen om de illegaal verkregen codes ongeldig te maken," meldt Microsoft in een verklaring. Microsoft onderzoekt of het gebruiken van de illegale codes als een schending van de gebruikersovereenkomst voor Xbox Live gezien kan worden. Als het bedrijf tot de conclusie komt dat dat inderdaad het geval is, zal het op individuele basis actie ondernemen tegen gebruikers.

Geleden schade

Eerder deze week wisten hackers nieuwe, werkende codes te genereren voor Microsoft-punten, Xbox Live-abonnementen en items voor avatars. Dit was mogelijk op een betrekkelijk eenvoudige manier via een website van Microsoft, die al snel offline werd gehaald.

Aanvankelijk werd geschat dat er voor 1,2 miljoen dollar aan codes zou zijn verspreid. Volgens Microsoft klopt dit echter niet: "We kunnen de specifieke cijfers niet communiceren, maar het getal komt niet in de buurt van wat er eerder bericht werd". Website Ars Technica heeft berekend dat er voor maximaal 140.000 dollar aan illegale Xbox Live-codes verspreid kunnen zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou