Het officiële statement van Microsoft luidt als volgt: "De mogelijkheid om games in te ruilen en te verkopen is belangrijk voor gamers en voor Xbox. De Xbox One is ontworpen om het inruilen en verkopen van games te ondersteunen. Berichtgeving over ons beleid wat betreft inruilen en verkopen zijn onnauwkeurig en incompleet. We zullen hier in de nabije toekomst meer informatie over vrijgeven."

Hryb reageert hiermee op de berichtgeving over of de Xbox One de fysieke ruil en verkoop van tweedehands games toestaat. Microsofts Phil Harrison meldde namelijk vlak na de aankondiging dat er bij iedere Xbox One-game een eenmalige activeringscode zit. Dit zou fysieke retailers kunnen belemmeren in het faciliteren van inruil en verkoop van tweedehands games, aangezien dit enkel betrekking heeft op de fysieke disk. 

Inmiddels lijkt duidelijk dat de fysieke tweedehandsmarkt niet uitgesloten wordt door Microsoft. Hryb gaf in een eerder statement aan dat deze optie mogelijk blijft. Vooralsnog blijft het echter onduidelijk hoe dit precies in zijn werk gaat.

Rol van retailers

Website MCV zegt van enkele Engelse retailers vernomen te hebben dat zij zich aan moeten sluiten op een activeringssysteem van Microsoft. Ingeruilde games worden vervolgens losgekoppeld van hun eigenaars Xbox Live-account, zodat ze opnieuw verkocht kunnen worden. Microsoft en de uitgever van desbetreffende spellen zouden hierbij dan een deel van de winstmarge op kunnen strijken. Dit is echter nog niet officieel bevestigd door Microsoft of andere betrokken partijen.