Microsoft, Nintendo en Sony stellen gezamenlijke richtlijnen 'veilig gamen' op

Microsoft, Nintendo en Sony stellen gezamenlijke richtlijnen 'veilig gamen' op

Microsoft, Nintendo en Sony hebben gezamenlijke richtlijnen voor 'veilig gamen' opgesteld. Dat meldt onder andere Microsoft in een href="https://news.xbox.com/en-us/2020/12/14/shared-safety-principles/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">blogpost</a>.

"Bij Xbox staan we op één lijn met zowel Nintendo, namens de Nintendo Switch-spelers, en PlayStation in onze overtuiging dat het beschermen van spelers online een multidisciplinaire aanpak vereist - een die de voordelen van geavanceerde technologie, een behulpzame community en bekwaam menselijk toezicht combineert."

De regels maken onderscheid tussen 'voorkomen', 'partnerschap' en 'verantwoordelijkheid'. Zo beloven alle partijen middelen aan ouders te bieden om het gamegedrag van kinderen te reguleren en te investeren in technologie die dat verbetert.

Ook zeggen de drie bedrijven samen te werken met medewerkers in de industrie, overheden en beoordelingsorganisaties als PEGI en de ESRB om veiligheid van spelers te garanderen.

Ten derde zeggen Microsoft, Nintendo en Sony zichzelf verantwoordelijk te houden voor de veiligheid van hun platform. Het eenvoudig kunnen rapporteren van spelers en het duidelijk maken van de regels vallen daaronder.

Tot slot meldt Microsoft dat de richtlijnen vooral gericht zijn op kinderen, maar dat ze ook van toepassing zijn op alle spelers.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

goed dat ze dat doen, tegenwoordig is bijna alles online

0

Aanbevolen voor jou