Nieuws
Microsoft

Microsoft, Nintendo en Sony stellen gezamenlijke richtlijnen 'veilig gamen' op

Focus op kinderen

Geschreven door Jacco Peek op
Microsoft, Nintendo en Sony hebben gezamenlijke richtlijnen voor 'veilig gamen' opgesteld. Dat meldt onder andere Microsoft in een blogpost.

"Bij Xbox staan we op één lijn met zowel Nintendo, namens de Nintendo Switch-spelers, en PlayStation in onze overtuiging dat het beschermen van spelers online een multidisciplinaire aanpak vereist - een die de voordelen van geavanceerde technologie, een behulpzame community en bekwaam menselijk toezicht combineert."

De regels maken onderscheid tussen 'voorkomen', 'partnerschap' en 'verantwoordelijkheid'. Zo beloven alle partijen middelen aan ouders te bieden om het gamegedrag van kinderen te reguleren en te investeren in technologie die dat verbetert.

Ook zeggen de drie bedrijven samen te werken met medewerkers in de industrie, overheden en beoordelingsorganisaties als PEGI en de ESRB om veiligheid van spelers te garanderen.

Ten derde zeggen Microsoft, Nintendo en Sony zichzelf verantwoordelijk te houden voor de veiligheid van hun platform. Het eenvoudig kunnen rapporteren van spelers en het duidelijk maken van de regels vallen daaronder.

Tot slot meldt Microsoft dat de richtlijnen vooral gericht zijn op kinderen, maar dat ze ook van toepassing zijn op alle spelers.

Dit artikel delen:

Lees meer

De Lucid Sound LS15P: Sobere gameheadset met uitstekende draadloze verbinding Alleen vandaag: hoge korting op games bij Bol.com
1

Reacties op: Microsoft, Nintendo en Sony stellen gezamenlijke richtlijnen 'veilig gamen' op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    HunterSeeker

    • 16 december 2020 08:11
    goed dat ze dat doen, tegenwoordig is bijna alles online

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.