Microsoft haalt meer omzet uit games en diensten, verkoopt minder Xbox-consoles

Microsoft haalt meer omzet uit games en diensten, verkoopt minder Xbox-consoles

Microsoft heeft vandaag de jaarcijfers voor het tweede fiscale jaar van 2019 (laatste kwartaal van 2018) gepubliceerd. Hieruit wordt duidelijk dat er minder Xbox-consoles zijn verkocht vorig jaar, maar dat het juist goed gaat met de games en diensten van het bedrijf.

In de laatste drie maanden van 2018 heeft Microsoft 4.3 miljard dollar (ongeveer 3,7 miljard euro) aan game-gerelateerde omzet gedraaid. Dit is acht procent meer dan dezelfde periode in het jaar daarvoor. Deze omzet bevat Xbox-consoles, Xbox Live-diensten, games gemaakt door het eigen bedrijf en royalty's van games van derde partijen.

Hierbij vermeldt Microsoft dat een groot deel van de stijging komt door de software en diensten van Xbox. De omzet hiervan is namelijk met 31 procent gestegen.

In tegenstelling tot de games en Xbox Live-diensten zijn de hardwareverkopen van Xbox juist gedaald met 19 procent ten opzichte van 2017. Volgens Microsoft komt dit door het hoge aantal reserveringen en verkopen van de toen uitgebrachte Xbox One X. Specifieke cijfers over Xbox-consoles worden niet bekendgemaakt.

Verder zegt Microsoft dat er afgelopen december 64 miljoen actieve Xbox Live-gebruikers waren. Dit zijn 5 miljoen meer gebruikers dan het jaar ervoor. Hiernaast blijft de abonnementsdienst Xbox Game Pass groeien, wat de groei in omzet door diensten verder kan verklaren.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

@Ralph van Dodewaard: In de laatste drie maanden van 2018 heeft Microsoft 4.3 miljard dollar (ongeveer 3,7 miljoen euro) Dat rekensommetje klopt niet helemaal ;)

0
test

@dtrouble1 Scherp opgemerkt.😊😊 Jammer dat niemand dan even aanpast.

0
test

@dtrouble1 Typfout! Bedankt voor de oplettendheid en excuses dat het zo laat pas verbeterd wordt.

0

Aanbevolen voor jou