Microsoft lost aanklacht driftende controllers buiten rechtszaal op

Microsoft lost aanklacht driftende controllers buiten rechtszaal op

Microsoft lost een aanklacht omtrent driftende controllers buiten de rechtszaal op. Dat bevestigt advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSKD&D).

In april vorig jaar spande CSKD&D een rechtszaak aan omdat Microsoft een grote hoeveelheid (snel) defecte Xbox One-controllers zou verkopen. Volgens het bedrijf gaat het om een fout in de potentiometer, een spanningsdeler in de stick van de controller die bewegingen registreert. Dat zou driftende controllers opleveren: situaties waarbij input wordt geregistreerd die er niet is.

In plaats van een reguliere rechtszaak wordt de zaak opgelost via arbitrage, particuliere rechtspraak. Daarbij doet een derde onafhankelijke partij een uitspraak waar beide partijen mee akkoord moeten gaan.

Tegen platform The Loadout zegt Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith dat het waarschijnlijk 'einde oefening' is. Toch hoopt het bedrijf schadevergoedingen voor haar cliënten te kunnen ontvangen.

Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith heeft vergelijkbare zaken met Nintendo en Sony lopen, waarvan de eerste ook buiten de rechtszaal wordt opgelost.

In het geval van Sony gaan consumenten automatisch akkoord met het oplossen van conflicten via arbitrage, tenzij ze binnen dertig dagen na aanschaf van hun console aangeven dat niet te willen. Het bedrijf biedt daarvoor een invulformulier.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Einde oefening? Voor wie? ...

0
test

Einde oefening voor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith. Ze hoopte op een jury uitspraak, nu wordt er naar de feiten gekeken en maken ze geen kans. De specs van de potentiometer die ingekocht worden zijn goed en kunnen bewezen worden in een lab. In de praktijk kan vooral door vuil (chips/stof) en hoe je in shooters de sticks gebruikt snel drift ontstaan. Soms al na enkele maanden. Als ik de nieuws berichten goed begrijp is het bij de PS5 al naar enkele weken. Deze gebruikt echter dezelfde potentiometer als de Xbox One/Xbox Series/PS4. Als het waar is, dan moet het door de extra rumble komen. Mijn eigen ervaringen: Ik ken 4 PS5 eigenaren, die hebben geen drift Van de tientallen Xbox/PS eigenaren die ik ken (voornamelijk Xbox) zit er wel drift op sommige controllers, maar die zijn dan ook echt versleten naar een aantal jaar. Met mijn switch en echter iedereen die ik ken die een switch heeft (5), hebben allemaal drift op hun controllers. Behalve de ene persoon die een Switch Pro controller heeft en laat die nou ook weer diezelfde potentiometer hebben. Ik denk dat het met de xbox/ps5/switch pro controller wel redelijk goed zit, als ze iets vervangbaarder zouden zijn zou het geweldig zijn. Die van Nintendo zijn echt super easy the vervangen.

0
test

@Xymie In het 360 tijdsperk kende ik wel wat gevallen van drift.. Maar met die controllers werd ook gesmeten tijdens de epische pes toernooitjes. Sinds de One en nu de Series heb ik er geen last van. En ik heb zo'n 6 controllers. Enige issues die ik heb gehad is afgebroken bumpers.. maar goed; die vervang ik zelf (op mn werk). Meestal met redelijk resultaat; soms voelen ze klein beetje iffy.. Wat ik wel altijd grappig vind; je denkt altijd dat je een goede controller in je handen hebt .. totdat je daarna weer een nieuwe probeert en alles echt volledig sollid aanvoelt. Op de een of andere manier groei je een beetje met de slijtage mee haha..

0

Aanbevolen voor jou