Nieuws
Xbox Series X

Microsoft lost aanklacht driftende controllers buiten rechtszaal op

Vergelijkbare zaak tegen Nintendo en Sony

Geschreven door Jacco Peek op
Microsoft lost een aanklacht omtrent driftende controllers buiten de rechtszaal op. Dat bevestigt advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSKD&D).

In april vorig jaar spande CSKD&D een rechtszaak aan omdat Microsoft een grote hoeveelheid (snel) defecte Xbox One-controllers zou verkopen. Volgens het bedrijf gaat het om een fout in de potentiometer, een spanningsdeler in de stick van de controller die bewegingen registreert. Dat zou driftende controllers opleveren: situaties waarbij input wordt geregistreerd die er niet is.

In plaats van een reguliere rechtszaak wordt de zaak opgelost via arbitrage, particuliere rechtspraak. Daarbij doet een derde onafhankelijke partij een uitspraak waar beide partijen mee akkoord moeten gaan.

Tegen platform The Loadout zegt Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith dat het waarschijnlijk 'einde oefening' is. Toch hoopt het bedrijf schadevergoedingen voor haar cliënten te kunnen ontvangen.

Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith heeft vergelijkbare zaken met Nintendo en Sony lopen, waarvan de eerste ook buiten de rechtszaal wordt opgelost.

In het geval van Sony gaan consumenten automatisch akkoord met het oplossen van conflicten via arbitrage, tenzij ze binnen dertig dagen na aanschaf van hun console aangeven dat niet te willen. Het bedrijf biedt daarvoor een invulformulier.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation Store op PlayStation 3 en Vita blijft open Netflix werkt aan seizoen 2 van Dota: Dragon's Blood
5

Reacties op: Microsoft lost aanklacht driftende controllers buiten rechtszaal op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 19 april 2021 15:58
  Einde oefening? Voor wie? …

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Xymie

  • 19 april 2021 16:54
  Einde oefening voor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith. Ze hoopte op een jury uitspraak, nu wordt er naar de feiten gekeken en maken ze geen kans.
  De specs van de potentiometer die ingekocht worden zijn goed en kunnen bewezen worden in een lab.

  In de praktijk kan vooral door vuil (chips/stof) en hoe je in shooters de sticks gebruikt snel drift ontstaan. Soms al na enkele maanden.
  Als ik de nieuws berichten goed begrijp is het bij de PS5 al naar enkele weken. Deze gebruikt echter dezelfde potentiometer als de Xbox One/Xbox Series/PS4. Als het waar is, dan moet het door de extra rumble komen.

  Mijn eigen ervaringen:
  Ik ken 4 PS5 eigenaren, die hebben geen drift
  Van de tientallen Xbox/PS eigenaren die ik ken (voornamelijk Xbox) zit er wel drift op sommige controllers, maar die zijn dan ook echt versleten naar een aantal jaar.
  Met mijn switch en echter iedereen die ik ken die een switch heeft (5), hebben allemaal drift op hun controllers. Behalve de ene persoon die een Switch Pro controller heeft en laat die nou ook weer diezelfde potentiometer hebben.

  Ik denk dat het met de xbox/ps5/switch pro controller wel redelijk goed zit, als ze iets vervangbaarder zouden zijn zou het geweldig zijn. Die van Nintendo zijn echt super easy the vervangen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 20 april 2021 10:25
  @Xymie In het 360 tijdsperk kende ik wel wat gevallen van drift.. Maar met die controllers werd ook gesmeten tijdens de epische pes toernooitjes. Sinds de One en nu de Series heb ik er geen last van. En ik heb zo'n 6 controllers. Enige issues die ik heb gehad is afgebroken bumpers.. maar goed; die vervang ik zelf (op mn werk). Meestal met redelijk resultaat; soms voelen ze klein beetje iffy.. Wat ik wel altijd grappig vind; je denkt altijd dat je een goede controller in je handen hebt .. totdat je daarna weer een nieuwe probeert en alles echt volledig sollid aanvoelt. Op de een of andere manier groei je een beetje met de slijtage mee haha..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  wazp

  • 19 april 2021 17:29
  Kan iemand dit in Jip en Janneke taal voor mij uitleggen wat dit betekent 😂?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 20 april 2021 10:31
  @wazp Sommige klanten van Playstation, Nintendo en in dit geval Xbox hebben last van controller drift. Drift houdt in dat je 0 (stilstaande) positie niet goed wordt gedetecteerd waardoor je controller dus vanzelf een kant op gaat terwijl je niets doet. Amerikaanse advocaten denken allemaal Saul Goodman te zijn en willen hier uiteraard zoveel mogelijk geld mee verdienen dmv rechtzaken, schade claims etc.
  Zover hoeft het echter niet te komen. Het probleem wordt erkent en de fabrikanten komen met een gepaste oplossing.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.