Aan Eurogamer legt de Europese Xbox-baas Chris Lewis uit dat Microsoft op zijn minst een gelijke releasedatum wil, en waar mogelijk de titels eerder op zijn platform uitbrengt. "Je kunt je voorstellen dat onze partners ook hun relatie met andere platformhouders in de gaten moeten houden, en die moeten in evenwicht zijn. Maar er zijn wel situaties waarin we afspraken maken waarmee we op Xbox Live dingen aan kunnen bieden die ergens anders niet beschikbaar zijn."

Het beleid dat Microsoft hiervoor hanteert, is als volgt gedefinieerd: "Titels voor de Xbox 360 moeten op zijn minst gelijktijdig met versies voor andere platformen uitgebracht worden en minimaal evenveel content bevatten als deze versies in alle regio's waarin een titel wordt uitgebracht. Indien aan deze voorwaarden niet voldaan wordt, behoudt Microsoft het recht om een release van de content op de Xbox 360 niet toe te staan."

Standpunt uitgevers

In een reactie aan Eurogamer laat een uitgever, die verder anoniem wenst te blijven, weten dat hij niet blij is met het beleid van Microsoft. "Microsoft wekt de indruk dat iedere andere vorm dan een gelijktijdige release erin resulteert dat het bedrijf een titel niet naar zijn platform brengt. Ze kunnen wel denken dat dit een concurrentievoordeel is, maar dat is het niet. Ze staan hiermee aandacht voor creatieve uitingen in de weg, om de beperkingen van hun eigen platform te verdoezelen."