Microsoft legt de Velocity-architectuur van de Series X uit

Microsoft legt de Velocity-architectuur van de Series X uit

Een van de nieuwe features van de Xbox Series X is Velocity, de vernieuwde architectuur voor de next-gen-console van Microsoft. Er was vrij weinig over Velocity bekend en daarom heeft Microsoft in een blogpost en video meer uitleg over Velocity gegeven.

In eenblogpostvertelt Jason Ronald dat Velocity ervoor moet zorgen dat de assets in een game sneller gestreamd kunnen worden en dat bottlenecks kunnen worden voorkomen.

Er worden vier onderdelen genoemd die mogelijk maken. Allereerst heeft de SSD een snelheid 2.4GB/s, wat veertig keer sneller is dan bij de Xbox One. Een nieuw algoritme voor textures, in combinatie met een nieuwe decompressiemethode moeten resultaten opleveren die maar liefst honderd keer sneller zijn dan de huidige Xbox-consoles.

Verder moet DirectStorage API het mogelijk maken om de laadtijden te verlagen vanaf de harde schijf. Als laatst wordt Sampler Feedback Streaming genoemd, waarbij selectieve porties van 'mipmaps' kunnen worden geladen.

De Xbox Series X moet dit najaar uitkomen. Volgende week vindt er een nieuwe Xbox Games Showcase over de first party- games op deze next-gen-console plaats.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat wordt knallen!!

0

Ze hebben er goed over nagedacht hoe de hardware eruit ziet, maar ik wil heel graag dat ze ook weer goede games gaan maken. Fable, banjo kazooie, conker, perfect dark, en nieuwe games. Overigens is de first party game show niet volgende week, maar de week erop!

0
test

@Improv is wel volgende week. Donderdag 23 juli om precies te zijn.

0

@rvg1983 oh nice! Geen idee waarom ik met 27 juli in mn hoofd zat

0

@Improv wat een lekker lijstje noem je hier. Dat zou wat zijn. Helaas is Rare met andere titels bezig.

0
test

@Tinus Tussengas-1 helaas everwild lijkt me zo dikke titel doet me denken aan liefdes baby van Zelda en horizon zero dawn.

0
test

@Improv hellblade 2, everwild, halo en de rest is nog even weekje wachten maar everwild like mijn een hele dikke game en hellblade 1 vond ik geweldig als je is kijkt wat het budget was en hoeveel man er aan gewerkt had.

0

Aanbevolen voor jou