Microsoft lanceert browserversie Kolonisten van Catan | Gamer.nl

Microsoft lanceert browserversie Kolonisten van Catan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het bedrijf wil hiermee de mogelijkheden van zijn eigen browser Internet Explorer etaleren, maar sluit het gebruik van andere browsers niet uit. De webversie is speelbaar in alle browsers die HTML 5 ondersteunen, waaronder dus ook mobiele varianten.

Microsofts versie is gratis en ondersteunt onder meer voicechat via Skype. Vooralsnog is het enkel mogelijk om met menselijke tegenstanders te spelen, die zijn uit te nodigen via email of Facebook. Verder is er de optie om notificaties in te schakelen, zodat spelers een e-mail ontvangen wanneer zij aan de beurt zijn. Andere opties, zoals de ontwikkelingskaarten die in de fysieke versie van Kolonisten van Catan een rol spelen, worden in een later stadium toegevoegd.

Door NUtech.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou