Microsoft krijgt domeinnaam 'Xbox 8' in handen | Gamer.nl

Microsoft krijgt domeinnaam 'Xbox 8' in handen | Gamer.nl

Voor de gamers van de oude garde is het altijd leuk als een bekende ontwikkelaar weer van zich laat horen. Neem nu Keiji Inafune, een naam die je wellicht niks zegt, maar zijn legacy des te meer. Hij is de mede-bedenker van de Mega Man-franchise en ook verantwoordelijk voor onder andere Dead Rising en Lost Planet. Toch is vooral Mega Man relevant als we spreken over zijn nieuwe game, Mighty No. 9. De game doet qua uiterlijk heel erg denken aan Mega Man, maar is in basis toch echt een hele andere game.

Microsoft diende hierover een klacht in bij het National Arbitration Forum, dat de domeinnamen toekende aan de uitgever. Het bedrijf verwierf tegelijkertijd ook de domeinen 'XboxPhone.com', 'XboxLiveTV.com', 'XboxCompanion.com' en 'XboxTablet.com'.

Of Microsoft iets met de naam gaat doen, of dat het enkel is om het Xbox-merk te beschermen, is niet bekendgemaakt. Er wordt gespeculeerd dat de uitgever zijn nieuwe besturing ysteem, dat Windows 8 heet, gaat integreren in de nieuwe Xbox-console. In dat geval zou Microsoft wellicht ook tot een uniforme naamgeving kunnen besluiten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou