Microsoft kondigt 'FPS Boost' voor backward compatible games aan

Microsoft kondigt 'FPS Boost' voor backward compatible games aan

Microsoft heeft 'FPS Boost' aangekondigd, een techniek waarmee diverse backward compatible games een hogere framerate op Xbox Series X en Series S krijgen.

In een Xbox Wire-bericht laat Microsoft weten dat FPS Boost diverse nieuwe methodes gebruikt om in sommige gevallen een dubbele fps te krijgen. In enkele gevallen wordt de framerate zelfs verviervoudigd.

"Hogere, stabielere framerates laten games visueel soepeler draaien, wat spelers meer de gameplay in trekt. We werken nauw samen met ontwikkelaars om de ervaring naar een hoger niveau te tillen, terwijl we de oorspronkelijke intentie van de game aanhouden."

Vooralsnog zijn er een vijftal games aangekondigd die gebruikmaken van FPS Boost. Het gaat om Ubisoft-games Far Cry 4 en Watch Dogs 2, de platformer New Super Lucky's Tale (dat in 120 frames per seconde loopt), Sniper Elite 4 en UFC 4. In de toekomst moeten meer games die hier gebruik van maken aangekondigd worden. 

In de lente moet er een systeemupdate voor de nieuwe Xbox-consoles uitkomen waardoor spelers games kunnen "managen", waarbij men zelf kan bepalen of de FPS Boost aan of uit staat. Door tijdens het spelen op de Xbox-knop op de controller te drukken, krijgen spelers ook te zien of een game in FPS Boost-modus draait.

Digital Foundry heeft een test uitgevoerd met de vijf games. De resultaten zijn in onderstaande video te zien.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Keek hier heel erg naar uit sinds het van de week al gelekt was op instagram en bleek dus ook te kloppen ook. Had het aanbod wel hoger verwacht of dat het iets als auto hdr was dus gewoon standaart werkt maar jason zei al ze gaan vaak games toevoegen gelukkig. Weet niet of het toevallig is maar van de games zijn er 2 van ubisoft en hoor steeds geruchten dat micro ze misschien gaat kopen of er mee bezig is.

0

@hulstpower toch is het wel netjes die support achteraf zitten allemaal in de gamepass en mensen met een serie x moeten ze toch wat bieden.

0
test

@Roy36NL Ja dit word zo iets als toen met xbox one x enhanced games de lijst begint klein maar word steeds groter.

0
test

@hulstpower Dit zijn games die met locked FPS gebouwd zijn. Ze moeten dus echt een update op het spel doen. Misschien werkt de methode die ze nu hebben het beste met Ubisoft games.

0
test

@Xymie Ja dat kan en Ubi en micro werken wel goed samen laaste tijd. Vond het zo toevallig dat ik her en der hoor over geruchten van overnamen en dan nu dit. Maar het hoeft niet perse locked fps games te zijn het kan op elke game werken maar ze moeten het wel handmatig doen.

0

Ik hoop overigens voor Xbox niet dat ze Ubisoft overnemen. Dan heb je wel exclusives, maar met AC, Watchdog, Far cry. Dit zijn games die in rap tempo kwa kwaliteit naar beneden gaan. Ongeïnspireerde projecten die elk deel slechter worden. Een melkkoe met zure melk.

0

@Roy36NL Hier zou je natuurlijk als eigenaar best invloed op kunnen uitoefenen.

0
test

@Roy36NL Of MS kiest voor een andere strategie en laat ieder deel bv om de 3 jaar uit komen.

0

@xeros en @mhnl1979 dat denk ik niet de gamepass moet immers vol. Denk dat Microsoft het wel best vind als er weer een zielloos vervolg van een leeggezogen IP wordt toegevoegd het gaat om de naam en die kunnen ze weer met een hoop bombarie aankondigen. Terwijl je gewoon dezelfde game speelt met nieuwe skins. Maar het verkoopt, dus ze zullen uit eindelijk wel als laatste lachen. Gelukkig is er nog Nintendo en als goede tweede Sony die af en toe nog een spel afleveren waar de liefde voor games naar boven komt.

0

@Roy36NL misschien kan MS er juist voor zorgen dat ze eindelijk eens wat nieuws gaan verzinnen. Al kun je zeggen van de Ubisoft games wat je wilt (ik ben het met wat jij zegt erg eens) ze verdienen er bakken met geld mee, dus waarom zou MS iets wijzigen aan de huidige strategie van Ubisoft? Als het op gamepass zou komen zou ik een AC misschien wel gaan proberen. Nu weiger ik dat Wat zal Coola balen als dit waar is, hij heeft een gruwelijke hekel aan Microsoft en een grenzeloze liefde voor Ubisoft

0

@Ziminar ja das waar als een nieuwe AC op de gamepass komt ga je het automatisch proberen. Maar waar ik nu weer een beetje bang voor ben dat het allemaal liefdeloze projecten worden waar de kwantiteit voor de kwaliteit gaat daar zijn ea en Ubisoft al meester in. Het is net Netflix en het is niet allemaal bagger wat erop verschijnt maar veel wel.

0

Aanbevolen voor jou