De forumposter, ntkrnl, werd door NeoGAF als een valide bron bevonden en de website The Verge heeft meerdere geruchten inmiddels bevestigd met zijn eigen betrouwbare bronnen. De witte Xbox One zou in oktober moeten lanceren, tegelijkertijd met Insomniac's exclusieve game Sunset Overdrive. Een versie met 1 Terabyte schijfruimte zou vervolgens in november uitkomen. De forumposter meldt verder dat er mogelijk een Xbox One-console zonder diskdrive komt. Eerder bleek al dat Microsoft een console overwoog die geen disks kon lezen.

Volgens de forumbezoeker brengt Microsoft de eerste dashboard-update voor de Xbox One in maart uit. Deze zou een aantal problemen met het systeem en Xbox Live, waaronder problemen met de chat en social features, verbeteren. Ook dit werd bevestigd door de bronnen van The Verge.

Andere geruchten

Verder claimt ntkrnl dat er in de herfst van dit jaar een nieuwe Forza-titel komt, dat Halo Anniversary 2 in de maak is voor november dit jaar en dat alle Halo-games na Halo 2 ook binnen één jaar naar Xbox One komen, Quantum Break eind dit jaar verschijnt en dat Crackdown 3 in 2016 uitkomt. Bayonetta-studio PlatinumGames zou aan 'Project Nagano' werken die in 2016 verschijnt. Halo 5 zou uitgesteld zijn naar 2015. Tenslotte plaatste ntkrnl een packshot van een exclusieve Xbox One die gebundeld zit bij TitanFall. Volgens hem verschijnt de eerste downloadbare content 45 dagen na release van de game, en nog meer dlc 120 dagen na release. Deze informatie werd echter niet door The Verge bevestigd.

Vooralsnog is nog niet bekend wanneer de Xbox One in Nederland uitkomt. De console is in landen als Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten al sinds eind vorig jaar te koop. De bron meldt dat de console in april naar Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, Hong Kong, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Colombia, Chili en Argentinië komt. De Xbox One zou in oktober naar China, Polen, de Tjechië, Hongarije, Griekenland, Portugal, Slovenië, Turkije, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Israël, India, Indonesië, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten moeten komen. Nederland werd niet genoemd.