Volgens de bronnen zorgt de nieuwe update ervoor dat die laatste groep straks op zijn beurt weer kan communiceren met Xbox 360-gebruikers. Ook zou de update het Achievement-systeem geschikt maken om overgeheveld te worden naar de nieuwe console. Verder meldt The Verge dat Microsoft met de nieuwe firmware het uiterlijk op de schop neemt. Het dashboard zou kleinere tegels krijgen, vergelijkbaar met de 8.1-update voor Windows 8.

Daarnaast zouden Microsoft-punten verdwijnen met de update. In plaats daarvan kan er gebruik worden gemaakt van echt geld en/of pre-paid kaarten in de winkels. Volgens de bronnen is het de bedoeling dat de update in augustus live gaat, met een bèta die eind juni of begin juli verschijnt.

Console centraal op 21 mei

Microsoft onhult op dinsdag 21 mei de nieuwe Xbox-console op een speciaal evenement. Het bedrijf geeft aan dat die aankondiging vooral om de nieuwe console draait, terwijl op E3 in juni de games centraal staan. Activision heeft echter al laten weten dat het Call of Duty: Ghosts op het evenement uit de doeken doet.