Nieuws
Microsoft

Microsoft komt dit jaar nog met DirectStorage 1.1 voor games

Uiteindelijk moet dit laadtijden flink inkorten

Geschreven door Michel Musters op
Microsoft brengt nog eind dit jaar DirectStorage 1.1 uit, waardoor ontwikkelaars deze techniek vervolgens in games kunnen toepassen.

Dat schrijft het bedrijf in een nieuwe blog. Kortgezegd houdt DirectStorage 1.1 in dat de gpu assets in games sneller kan decomprimeren. Games zitten vol met gecomprimeerde bestanden die uitgepakt moeten worden wanneer de situatie in een game daar om vraagt. Normaliter pakt de cpu die uit, maar met DirectStorage 1.1 kan de gpu dat dus ook doen. 

De gpu kan gelijktijdig veel verschillende taken uitvoeren, waardoor het decomprimeren sneller moet verlopen. Daarnaast kan de cpu voor andere bezigheden gebuikt worden. Het gevolg van dit alles is dat laadtijden ingekort kunnen worden. 

Aangezien de techniek eind dit jaar pas voor ontwikkelaars beschikbaar komt, zal het nog geruime tijd duren voordat de consument dit gaat merken in games. Ontwikkelaars moeten hun spellen hiervoor geschikt maken en gpu-fabrikanten AMD en Nvidia moeten de technologie implementeren in hun eigen drivers.

Dit artikel delen:

Lees meer

Tag Heuer brengt nieuwe Mario Kart-horloges uit Toad zingt in aankomende Super Mario-film
1

Reacties op: Microsoft komt dit jaar nog met DirectStorage 1.1 voor games

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Riyakuya

    • 15 oktober 2022 10:52
    Als ik me niet vergis werkt dit op Xbox Series consoles iets anders toch? Die hebben een deticated chip die daarvoor zorgt. Wel nice om te zien dat dit op de pc door de GPU overgenomen kan worden.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.