Microsoft: 'Kinect gaat dit jaar vijf miljoen keer verkopen' | Gamer.nl

Microsoft: 'Kinect gaat dit jaar vijf miljoen keer verkopen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Microsoft baseert de nieuwe verwachtingen op reserveringen van Kinect, bestellingen van winkels en de intere e van consumenten. Dat laat Don Mattrick, president van Microsoft's Interactive Entertainment Busine , weten in een interview. Microsoft verwacht ook dat het Xbox 360-systeem meer gaat verkopen dan in 2009 door de lancering van Kinect.

In de Verenigde Staten, waar de cameracontroller vandaag op de markt komt, heeft Microsoft veel geïnvesteerd in de marketing van Kinect. Zo verscheen het apparaat in de populaire praatprogramma's van Ellen DeGeneres en Oprah. Met name Oprah zou gezorgd hebben voor een grote sprong in het aantal reserveringen.

Over Kinect

Kinect, dat op 10 november in Nederland op de markt komt, is een apparaat met een tweetal kleine camera’s dat te verbinden is met de Xbox 360. Het spel kan mensen en de bewegingen die zijn maken in drie dimensies registreren en interpreteren.  Bovendien reageert het apparaat op stemcommando’s. Hierdoor is het mogelijk om zonder controller te gamen.

In het spel Kinect Adventures, dat met de hardware wordt meegeleverd, moeten spelers onder andere hun virtuele evenbeelden in een raft in balans houden. In de eerste maand na  lancering moeten er in totaal achttien games voor Kinect op de markt verschijnen waaronder ook kindergame Kinectimals en dan pel Dance Central.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou