Nu zowel Sony als Nintendo bovenop de motion sensor control is gedoken met de Wii en de PlayStation 3, is het voor veel mensen waarschijnlijk gewoon afwachten wanneer Microsoft eenzelfde richting in zal slaan. Hoewel, dit kan nog wel eens langer (of zelfs helemaal niet) gaan duren dan verwacht, aangezien Microsoft een 'kat uit de boom kijk strategie' heeft toegepast, waarbij ze gebruikersreacties nauwlettend in de gaten houden.

“Het heeft geen zin om de hardware te ontwikkelen als niemand het wil hebben,” vertelt Chris Satchell van Microsoft, waarna hij aan de hand van de concurrentie uitlegt waarom voor deze strategie is gekozen. “Voor de Wii moeten we nog een goede game zien waarvan we kunnen zeggen 'deze controls kick ass!' en van de PlayStation 3 weten we simpelweg nog niet of het betekenisvol is of niet. We zijn er nog niet over uit of iedereen wel motion control wil hebben, dus wachten we gewoon af.”

Het ziet er naar uit dat we voorlopig dus nog geen motion sensor controllers uit gaan komen voor de Xbox 360. Zullen we voorlopig toch nog even moeten zwaardvechten en sporten beoefenen met de oude vertrouwde vingerbuttons.

Voorlopig dus nog geen Wii-Box 3...