'Microsoft introduceert Xbox-abonnement met Live, Game Pass en console' | Gamer.nl

'Microsoft introduceert Xbox-abonnement met Live, Game Pass en console' | Gamer.nl

Microsoft brengt mogelijk een nieuwe abonnementsdienst uit voor Xbox-gebruikers. De dienst zou de consument toegang moeten geven tot Xbox Live Gold, de Game Pass én een Xbox-console voor een vaste prijs per maand.

De nieuwe abonnementsdienst zou de naam 'Xbox All Acce ' moeten dragen. Dit meldt de website Windows Central. De consumenten krijgen hiermee de mogelijkheid om de kosten van een Xbox-console en andere diensten te verdelen over een tijd van twee jaar. Echter is deze abonnementsdienst momenteel alleen voor in Amerika in ontwikkeling.

Met dit nieuwe abonnement kan de consument kiezen tu en twee verschillende variaties. Zo kan men kiezen voor een abonnement met een Xbox One S of een abonnement met de Xbox One X. Bij het kiezen voor de Xbox One S betaalt de consument 22 dollar per maand voor een periode van twee jaar. Voor een Xbox One X moet er 35 dollar betaald worden voor dezelfde periode. Na twee jaar zijn verstreken is de console van de koper.

Media has no description

Het bekendmaken van de nieuwe abonnementsdienst op Gamescom is voor Microsoft dan ook niet een logische stap, gezien het feit dat het op dit moment alleen voor Amerikaanse consumenten bestemd is. Met deze nieuwe dienst biedt het echter wel een nieuwe mogelijkheid voor gamers om in bezit te zijn van een Xbox One-console zonder direct een hoge prijs te hoeven betalen.

De huidige prijs van een Xbox One S is ongeveer 230 dollar (198 euro) en de Xbox One X voor 499 dollar (430 euro). In totaal zouden de kosten van de abonnementen iets lager zijn dan de console en diensten apart te kopen, namelijk 528 dollar (454 euro) voor de Xbox One S en 840 dollar (723 euro) voor de Xbox One X. De prijzen zijn echter wel exclusief btw. De combinatie van het kunnen bezitten van een console voor een maandelijkse prijs met een lager totaal aan kosten kan mogelijk nieuwe klanten opleveren voor Microsoft.

Er is momenteel nog niet bekend wanneer de nieuwe dienst van Microsoft beschikbaar zou worden gesteld voor Amerikaanse consumenten.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou