Microsoft houdt ondersteuning Kinect exclusief | Gamer.nl

Microsoft houdt ondersteuning Kinect exclusief | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Microsoft's Chris Penello heeft gezegd dat de Kinect-technologie niet bestemd is voor het uitbrengen van een verzameling aan overzettingen, conceptspellen en reeds verschenen games waaraan Kinect wordt toegevoegd.

Penello legt uit dat dit geen sneer is naar Microsoft's concurrentie: "We wilden originele spellen die echt goed gebruik maken van de mogelijkheden van de techniek. We beseffen dat we op die manier minder spellen zullen uitbrengen dan onze concurrenten, maar het draait uiteindelijk om de kwaliteit van de spellen. [...] Voor mij is het belangrijker dat we een aantal hele goede titels hebben die optimaal gebruik maken van de techniek, dan dat we veertig titels hebben waarvan de helft voor een traditionele controller is gemaakt en bewegingsgevoelige controle er later pas aan toegevoegd is", aldus Penello.

Microsoft is van mening dat de controller nog steeds de beste spelervaring biedt in sommige games. Penello zei hierover het volgende: "Sommige mensen vragen zich af waarom Halo geen Kinect-ondersteuning heeft. Ik wil helemaal geen Halo met Kinect, ik wil Halo spelen met een controller. Het zou echter wel intere ant zijn om te zien wat de makers van Halo zouden kunnen doen met Kinect." 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou