Nieuws

Microsoft hoopt op crossplay-samenwerking met Sony voor Minecraft

Meerdere bedrijven reageren op aankondiging Sony

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Microsoft heeft bekendgemaakt met Sony samen te willen werken aan een crossplay-functie voor Minecraft. Dit maakt het bedrijf bekend nadat Sony na lang tegenstribbelen toch crossplay gaat toestaan voor Fortnite op de PlayStation 4.

Sony maakte deze week bekend crossplay te gaan toepassen in Fortnite voor de PS4. Dit maakte het Japanse bedrijf bekend via een blogpost. Sony zegt de crossplay-functie in Fortnite: Battle Royale eerst in een open bèta uit te brengen, zodat de beste ervaring geleverd kan worden voor de spelers. Daarnaast zegt Sony in de toekomst in meer games de crossplay-functionaliteit toe te gaan passen. Om welke games dit gaat is momenteel nog niet bekend.

Een woordvoerder van Microsoft zei dat het bedrijf "nieuwe scenario's dat meer mensen in staat stelt om samen te spelen en plezier te hebben" te gaan ondersteunen. Daarnaast meldde Microsoft graag samen te willen werken met Sony om de crossplay-functionaliteit naar Minecraft te brengen.

Microsoft is de eigenaar van Minecraft en heeft momenteel crossplay-functionaliteit voor spelers op pc, Android, iOS, Xbox One en Nintendo Switch. Op de Switch-versie van de game was het een vereiste om een Microsoft-account aan te maken, wat verklaart waarom Sony tot nu toe nog niet openstond voor crossplay.

Fortnite

Andere ontwikkelaars reageren lovend crossplay-functie

Ontwikkelaar Psyonix zegt erg blij te zijn met de aankondiging van Sony. In een tweet meldt vice-president van publishing bij Psyonix, Jeremy Dunham, dat de crossplay-functie voor Rocket League op de PS4 een zeer gewilde functie is onder de community. Echter wordt ook gemeld momenteel nog geen updates te hebben over de functie voor Rocket League en graag een reactie van Sony wil ontvangen. Momenteel is er crossplay beschikbaar voor spelers op de Xbox One en de Nintendo Switch. De PlayStation 4 ontbreekt nog aan de groep consoles.

In een andere tweet zegt Dunham dat het een uitdaging wordt om crossplay op de PS4 naar Rocket League te brengen. Dit geldt onder andere voor politieke afspraken. Daarnaast benadrukte Dunham dat indien er een crossplay-functie naar de game komt, spelers zich geen zorgen hoeven te maken dat hun account beperkt wordt tot één console.

Bij Sony was het lange tijd een probleem bij Fortnite dat spelers werden uitgesloten van de game indien er al accounts op andere consoles waren aangemaakt. Epic Games maakt echter bekend te werken aan een functie die accounts samenvoegt, wat spelers de mogelijkheid biedt aankopen in de game te combineren. De functie staat gepland om in november uit te komen.

rocket league

CEO van EA, Andrew Wilson, reageert ook positief op de aankondiging van Sony. Wilson zegt te kijken naar belangrijke franchises om te kunnen beslissen hoe crossplay geïmplementeerd kan worden. Daarmee refereert hij naar de families die meestal in bezit zijn van één pc of console en dat het mooi zou zijn als crossplay deze families dichter bij elkaar zou kunnen brengen.

Ontwikkelaars als Activision Blizzard zijn eveneens positief, maar kijken ietwat meer de kat uit de boom. De ontwikkelaar zegt al veel mooie ervaringen te hebben gehad met het gebruik van crossplay, maar voor nu te wachten om te kijken hoe de bèta van de crossplay-functie ontvangen wordt en hoe dat van invloed kan zijn op de spelers van Blizzard's community.

Bethesda zegt echter geen crossplay te gaan implementeren in Fallout 76. De redenen voor de keuze van de ontwikkelaar zijn niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk hier de tweede dag van Oculus Connect Dreamhack komt in 2019 naar Nederland
3

Reacties op: Microsoft hoopt op crossplay-samenwerking met Sony voor Minecraft

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Aces-82

  • 27 september 2018 17:55
  Volgende game….. pfff wat een gezeik

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MrKingofhearts

  • 27 september 2018 18:18
  Yep daar gaan we

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Akira

  • 28 september 2018 08:04
  Het is geinig als het kan, maar het kan me verder echt weinig schelen.
  En inderdaad wat hierboven al staat, daar gaan we weer…..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.