Microsoft hoopt op crossplay-samenwerking met Sony voor Minecraft | Gamer.nl

Microsoft hoopt op crossplay-samenwerking met Sony voor Minecraft | Gamer.nl

Microsoft heeft bekendgemaakt met Sony samen te willen werken aan een crossplay-functie voor Minecraft. Dit maakt het bedrijf bekend nadat Sony na lang tegenstribbelen toch crossplay gaat toestaan voor Fortnite op de PlayStation 4.

Sony maakte deze week bekend cro play te gaan toepa en in Fortnite voor de PS4. Dit maakte het Japanse bedrijf bekend via een blogpost. Sony zegt de cro play-functie in Fortnite: Battle Royale eerst in een open bèta uit te brengen, zodat de beste ervaring geleverd kan worden voor de spelers. Daarnaast zegt Sony in de toekomst in meer games de cro play-functionaliteit toe te gaan pa en. Om welke games dit gaat is momenteel nog niet bekend.

Een woordvoerder van Microsoft zei dat het bedrijf "nieuwe scenario's dat meer mensen in staat stelt om samen te spelen en plezier te hebben" te gaan ondersteunen. Daarnaast meldde Microsoft graag samen te willen werken met Sony om de cro play-functionaliteit naar Minecraft te brengen.

Microsoft is de eigenaar van Minecraft en heeft momenteel cro play-functionaliteit voor spelers op pc, Android, iOS, Xbox One en Nintendo Switch. Op de Switch-versie van de game was het een vereiste om een Microsoft-account aan te maken, wat verklaart waarom Sony tot nu toe nog niet openstond voor cro play.

Fortnite

Andere ontwikkelaars reageren lovend cro play-functie

Ontwikkelaar Psyonix zegt erg blij te zijn met de aankondiging van Sony. In een tweet meldt vice-president van publishing bij Psyonix, Jeremy Dunham, dat de cro play-functie voor Rocket League op de PS4 een zeer gewilde functie is onder de community. Echter wordt ook gemeld momenteel nog geen updates te hebben over de functie voor Rocket League en graag een reactie van Sony wil ontvangen. Momenteel is er cro play beschikbaar voor spelers op de Xbox One en de Nintendo Switch. De PlayStation 4 ontbreekt nog aan de groep consoles.

In een andere tweet zegt Dunham dat het een uitdaging wordt om cro play op de PS4 naar Rocket League te brengen. Dit geldt onder andere voor politieke afspraken. Daarnaast benadrukte Dunham dat indien er een cro play-functie naar de game komt, spelers zich geen zorgen hoeven te maken dat hun account beperkt wordt tot één console.

Bij Sony was het lange tijd een probleem bij Fortnite dat spelers werden uitgesloten van de game indien er al accounts op andere consoles waren aangemaakt. Epic Games maakt echter bekend te werken aan een functie die accounts samenvoegt, wat spelers de mogelijkheid biedt aankopen in de game te combineren. De functie staat gepland om in november uit te komen.

rocket league

CEO van EA, Andrew Wilson, reageert ook positief op de aankondiging van Sony. Wilson zegt te kijken naar belangrijke franchises om te kunnen besli en hoe cro play geïmplementeerd kan worden. Daarmee refereert hij naar de families die meestal in bezit zijn van één pc of console en dat het mooi zou zijn als cro play deze families dichter bij elkaar zou kunnen brengen.

Ontwikkelaars als Activision Blizzard zijn eveneens positief, maar kijken ietwat meer de kat uit de boom. De ontwikkelaar zegt al veel mooie ervaringen te hebben gehad met het gebruik van cro play, maar voor nu te wachten om te kijken hoe de bèta van de cro play-functie ontvangen wordt en hoe dat van invloed kan zijn op de spelers van Blizzard's community.

Bethesda zegt echter geen cro play te gaan implementeren in Fallout 76. De redenen voor de keuze van de ontwikkelaar zijn niet bekend.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou