Nieuws
Halo Infinite

Microsoft-hoofd Matt Booty: 'Nog een aantal geweldige projecten in de wacht voor volgend jaar'

Ook Halo Infinite en Project Scarlett aan bod in interview

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Matt Booty, hoofd van Microsoft, zegt dat Microsoft nog een aantal geweldige projecten in de wacht heeft staan voor volgend jaar. Ook praat Booty over Halo Infinite en Project Scarlett.

In een interview met Eurogamer zegt Matt Booty dat Microsoft geen verdere aankondigingen gaat doen na de presentatie van het bedrijf gisteravond. Microsoft onthulde tijdens haar persconferentie 60 games, waarvan er 14 zijn gemaakt door een Xbox Game Studio. Veel fans hoopten achteraf wellicht toch op meer aankondigingen van grote exclusieve titels voor het platform, waaronder een mogelijke nieuwe Fable-game. Booty reageert hierop lachend en zegt dat Microsoft veel dingen dit jaar niet heeft laten zien. "Het is niet zo dat we alles hebben gepakt wat we hebben op dit moment en al deze dingen op het podium hebben gegooid. We hebben nog een aantal geweldige projecten in de wacht staan voor volgend jaar", aldus Booty.

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft werd ook onthuld dat Halo Infinite eind 2020 wordt uitgebracht, tegelijkertijd met de nieuwe Xbox-console. Het spel lanceert echter ook voor de Xbox One en Xbox One X, waardoor de vraag wordt gesteld of het spelen van Halo Infinite op Xbox Scarlett voordelen met zich meebrengt. Booty vertelt dat het ontwikkelteam van Halo Infinite, 343 Industries, toegang heeft tot de nieuwste hardwarecapaciteiten van de nieuwe console en dus in de positie is om te profiteren van de nieuwe functionaliteiten van het apparaat, maar verzekert dat het spel ook op de oudere consoles goed zal draaien. Hierbij wil Booty niet kwijt of Halo Infinite exclusieve functionaliteiten heeft op Xbox Scarlett, maar geeft hij wel aan dat de beste speelervaring wordt beleefd op de nieuwe console.

Over Project Scarlett zelf zegt Booty dat de aangekondigde vier keer betere prestaties van de nieuwe console niet alleen worden geleverd door de SSD, maar ook door de combinatie van de processor, grafische kaart en geheugen. Verder beweert hij dat Scarlett anders is dan andere volgende generatie consoles, omdat het project zich richt op het hele pakket. Wat opvallend is, is dat er op E3 tot nu toe alleen is gesproken over een console in enkelvoud, terwijl Xbox-hoofd Phil Spencer vorig jaar nog sprak over consoles in meervoud. Of Project Scarlett één of meerdere consoles inhoudt, zegt Booty echter niet. "Scarlett is ons console-plan voor 2020", is het enige wat hij hierover kwijt wil.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekende Nintendo-lekker ontvangt cease-and-desist E3-samenvatting: Vijf nieuwe games tijdens bizarre Devolver Digital-presentatie
7

Reacties op: Microsoft-hoofd Matt Booty: 'Nog een aantal geweldige projecten in de wacht voor volgend jaar'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Aquemini

  • 10 juni 2019 14:54
  Mooi verhaal, maar daar verkoop je dus nu een jaar lang geen Xbox meer voor, en als volgend jaar dan beide partijen met een nieuwe console komen dan weet ik nu al dat het een ps gaat worden.

  Zal ook gek zijn als Matt zou zeggen dat dit alles is en er verder niks op de lijst staat 😂

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aces-82

  • 10 juni 2019 15:17
  Ze hebben nu echt hun eigen glazen ingegooid. Ik blijf altijd wel een Xbox halen omdat ik niet zo heel veel heb met de exclusieve games van ps maar ik kan mensen geen ongelijk geven dat ze de ps verkiezen boven de Xbox. Wat een drama was het gister

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 10 juni 2019 15:25
  Microsoft had een schot voor open doel, en ze hebben de bal knetterhard het stadion uitgeschoten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 10 juni 2019 15:33
  Volgens mij wachten ze met scoren tot er meer op het spel staat; namelijk e3 2020. Degene die dan de beste e3 heeft, verkoopt het meeste next gen consoles.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jaquesparblue

  • 10 juni 2019 15:35
  MS wil naar gaming-as-a-service. De Scarlett console is er omdat de technology en de beschikbaarheid van stabiel en/of snel internet nog altijd niet overal beschikbaar is. Daarnaast is het een "gewoonte" om een console in huis te hebben waar je je spellen op zet, daar abrupt tegenin gaan brengt alleen maar een negatief beeld (zoals de negatieve reacties op de geruchten over de nieuwe streaming-only console en de streaming-only One-S bevestigen).

  De hardware zoals vermeld zal niet goedkoop zijn en het is algemeen bekend dat er al geen droog brood te verdienen is met console hardware verkopen. Nu hoeft dat ook niet, met een steady revenue stream met Gamepass Abo's kan de console tegen kostprijs verkocht worden. En het zou me niks verbazen als ze de One gaan inzetten als streaming console voor xCloud waarmee je "Scarlett" spellen kan spelen en daardoor al die One consoles een 2e leven te geven.

  PC wordt er ook niet voor niks steeds meer bij getrokken.

  tl;dr de Scarlett console is van onder geschikt belang voor de visie van MS, waarbij Game Pass de hoofdrol heeft

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 10 juni 2019 15:39
  Lijkt me vrij logisch dat Microsoft niet alles uit de doeken heeft gedaan met ps op de loer. Ik als ps-aanhanger was eigenlijk best onder de indruk van Microsoft. Veel leuke games en veel via de gamepass dat is wel aantrekkelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Heccer_NL

  • 10 juni 2019 16:49
  @Roy36NL dan zat je gisteren niet bij gamekings mee te kijken want daar was zelfs de Xbox fans teleur gesteld.(chat) Voor mij is het wie heeft de games. Maar vond het erg slecht van m.s gisteren 1 grote CGI show was het met duidelijk weinig nieuwe exclusieve titles. En natuurlijk hebben de studio’s meer tijd nodig die er nieuw bij zijn. Maar had meer verwacht en gehoopt want ze hadden gewoon een klap moeten geven in het gezicht van Sony en met een game met hertjes die niet uit is al. Kom je er niet. En ingame gears ingame Halo. Nee keanu reeves stal de MS show. Jmmr heel erg jmmr vind ik persoonlijk. Mensen gaven in de chat gisteren een 5,5 voor de MS show. Geen fan van Sony of MS wie de games heeft dat staat er aan bij mij. En dat is bij mij de pc en ps4 want een Xbox heb je niet meer nodig want alles komt naar pc. Gaming als een service. Leuk maar geef mij maar last of us uncharted horizon zero God of war Ghost of tsushima. Spider-man. Bloodborne Death Stranding. Hoplijk volgende jaar

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.