Microsoft heeft nooit direct verdiend aan verkoop Xbox-consoles

Microsoft heeft nooit direct verdiend aan verkoop Xbox-consoles

Microsoft heeft nog nooit direct winst gemaakt aan de verkoop van een Xbox-console.

Dat heeft Lori Wright, de vicepresident van Xbox business development, gisteren bevestigd tijdens de rechtszaak tussen Epic Games en Apple, die maandag is begonnen. Zij was onderdeel van de rechtszaak als getuige. 

Wright werd door de advocaat van Epic gevraagd hoeveel Microsoft per verkochte Xbox-console verdient. "Niets. We verkopen Xbox-consoles met verlies." Toen ze gevraagd werd of Microsoft ooit direct heeft verdiend aan de verkoop aan een Xbox-console antwoordde ze negatief.

Het is vrij gebruikelijk binnen de game-industrie om consoles met verlies te verkopen. Vooral Microsoft en Sony doen dit - Nintendo doet dit volgens geruchten alleen op sommige momenten, afhankelijk van de console en het prijskaartje. De Switch schijnt bijvoorbeeld vanaf lancering al direct winstgevend te zijn.

Consoleboeren halen hun winst uit de verkoop van games en de licentiekosten die uitgevers moeten betalen om hun games op de consoles uit te mogen brengen.

Xbox Series X en S

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Oud nieuws toch volgens mij heeft micro dit al in verleden een keer gezegd en Sony ook.

0
test

@hulstpower Ben zelf wel verbaast dat ze geen winst hebben gedraait op de 360. Zou dat komen door de Red Ring of Death, of omdat ze alles en de kitchen sink tegen Sony aangooide om marktaandeel te pakken? Want het apparaat verkocht dikke prima, zeker rond het einde.

0
test

@WvA red ring of death heeft miljarden gekost dacht ik zo iets van 1.2 of 2 uit me hoofd.

0
test

@hulstpower nee, dit heeft ms nog nooit toegegeven, maar ik kan me wel een headline van sony herinneren waarin de ps4 hardware na 6 weken van de launch al winst begon te maken. Denk niet dat het zo is voor de ps5 eerlijk gezegd.

0
test

@ali3n8tor Tenzij ze bij Sony een afdeling met scalpers hebben.

0
test

Consoleboeren? Ik wist niet dat consoles op het land groeide of gefokt werden in stallen.

0
test

@Aerofox81 Is in Nederland gewoon een gangbare term voor bedrijven die consoles maken ;)

0
test

@MichelMusters gangbaar of niet, het blijft een beetje een rare term in mijn ogen, met een hoog boerenkinkel gehalte imo 😅

0

Aanbevolen voor jou