Microsoft haalt omstreden Logan Paul-game uit Xbox Store | Gamer.nl

Microsoft haalt omstreden Logan Paul-game uit Xbox Store | Gamer.nl

Microsoft heeft een omstreden game verwijderd uit de Xbox Store. De game is een parodie op het verhaal van Logan Paul, die begin januari voor veel kritiek zorgde.

In de Xbox Store verscheen deze week een gratis te downloaden game gebaseerd op het verhaal van Logan Paul. In de game speel je als de vlogger die in het Aokigahara-bos opzoek moet gaan naar een hangend lijk, wanneer dit lukte kreeg je duizenden abonnees op je YouTube-kanaal. Kort nadat op Twitter bekend werd dat de game zich bevond in de Xbox Store én gekeurd was als PEGI 3 liet Microsoft's Larry 'Major Nelson' Hryb weten dat de game verwijderd is en gaf een woordvoerder van Microsoft een statement over de game.

“De inhoud van deze game is in strijd met het beleid van de Xbox Store. Gebruikers kunnen altijd ongepaste content die zich in de Store bevindt rapporten door een mail te sturen naar reportapp@microsoft.com."

Op 31 december 2017 uploadde de Amerikaanse-YouTuber Logan Paul een vlog waarin hij naar het Japanse zelfmoordbos Aokigahara ging om zijn publiek te waarschuwen voor zelfmoord. Dit plan pakte nogal verkeerd uit.

In de video liet Logan Paul namelijk een lijk zien en bracht dit met meerde close-ups in beeld, alleen zijn gezicht geblurd. Ook had hij dit goed in zijn thumbnail gezet en klonk de titel als volgt: ‘We found a dead body in the Japanese Suicide Forest’.

Tijdens de video lijkt het dat Paul en zijn vrienden de situatie totaal niet serieus nemen. Nadat de video viral ging lieten vele beroemdheden en YouTube-sterren als PewDiePie en Jacksepticeye zich uit over actie van Paul. Ondanks de vreselijke actie bleef het aantal abonnees van Logan Paul als maar stijgen.

In Nederland kan bij problemen contact opgenomen worden met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113, dat 24/7 bereikbaar is, en via 113.nl.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou