De presentatie, die online kwam te staan op de website Scribd, stamt uit 2010 en claimt dat de nieuwe console, die 'Xbox 720' genoemd wordt, rond de feestdagen van 2013 uitkomt en 299 dollar zal gaan kosten. Het systeem bevat volgens het document een nieuwe versie van Kinect, is compatibel met blu-ray en komt met een bril die een vorm van augmented reality mogelijk maakt.

In de presentatie wordt ook naar techniek gerefereerd die overeen komt met het op de E3 aangekondigde SmartGlass. Daarnaast hebben diverse journalisten bevestigd dat de informatie in het document overeen komt met wat zij hebben gehoord. Tom Warren, senior editor bij The Verge: "Ik doe  al twaalf jaar verslag over Microsoft. Ik weet niet alles van het bedrijf, maar heb wel een aardig goed idee van of iets een intern document van het bedrijf is."

"Het document refereert naar namen van meerdere werknemers en gebruikt Microsofts interne 'CSG_Pres' PowerPoint-templates. Dan is er nog het feit dat de informatie overeen komt met wat ik het afgelopen jaar heb gehoord."