Dat bevestigt Microsoft tegenover Techcrunch, nadat gebruikers meldden dat ze niet meer op Xbox Live konden na het uploaden van video's. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid in de meeste gevallen om tijdelijke bans. Microsoft zegt bovendien alleen in te grijpen bij "overmatig gevloek". Wat dat precies inhoudt, wordt niet duidelijk gemaakt.

Het bedrijf benadrukt dat privégesprekken, bijvoorbeeld via Skype, niet worden afgeluisterd. Wie echter gamefragmenten uploadt via Upload Studio moet zijn taalgebruik netjes houden. "We willen een schone, veilige en leuke omgeving voor alle gebruikers", stelt Microsoft in een verklaring. Wie zich niet aan de voorwaarden houdt, kan zijn accountrechten tijdelijk zien verdwijnen.

Gisteren werd al bekend dat er ook via de PlayStation 4 mogelijk aanstootgevend materiaal op internet is gezet. Dit gebeurde via de Twitch-integratie, waarmee PS4-gebruikers hun speelsessies kunnen livestreamen. Deze functie werd echter door een persoon om te streamen hoe hij zijn bewusteloze vriendin had uitgekleed. Twitch zegt dergelijke acties niet te tolereren en waarschuwt voor het ontzeggen van de toegang tot Twitch.

Door NUtech/Gamer.nl